Liberalii şi-au desemnat candidaţii la Parlament. Vezi ce nume au ales!

sedinta BPJ PNLBiroul Permanent Judeţean al filialei din Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL) a desemnat, luni după-amiază, candidaţii partidului la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Pe listă au fost incluse numele deja vehiculate, însă surpriza o reprezintă decizia de a accepta intrarea în competiţia electorală a unui candidat care a fost condamnat penal şi care şi-a pierdut mandatul de primar în urma acestei condamnări. Este vorba de fostul primar de la Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, care va candida pentru Colegiul de deputaţi Flămânzi. Curtea de Apel din Cluj l-a condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, pe motiv că ar fi modificat un titlul de proprietate şi şi-a însuşit ilegal o suprafaţă de teren. El nu are studii superioare, terminând liceul în timpul mandatului.

Colegiul Darabani pentru Camera Deputaţilor îi revine omului de afaceri Costel Şoptică (patronul de la Top Design). Fost profesor, omul de afaceri este acum şi director al filialei PNL Botoşani.

Pe Colegiul Săveni a fost desemnat să candideze Roxana Anuşca (fostă Marandiuc), nimeni alta decât nevasta liderului PNL, Florin Ţurcanu. Şi ea fost profesor, fost consilier judeţean, este în prezent consilier în cabinetul lui Florin Ţurcanu, la Consiliul Judeţean.

Cel de-al patrulea candidat al PNL este Radu Viorel Grigoraş, care va intra în competiţia electorală pentru un post de senator în Colegiul Botoşani. Inginer de profesie şi fost şef de coloană la Autogara Botoşani, dar şi fost şef la ARR, el este patronul firmei de transport RVG.

10 thoughts on “Liberalii şi-au desemnat candidaţii la Parlament. Vezi ce nume au ales!

  1. unu si unu, daca si celelalte judete au candidati de aceleasi calibru se explica usor de ce in Romania este atat de bine; nu trebuiesc decat votati in toamna , facut bagajele, si plecat cat mai departe si sigur nu mai auzim de Romania

  2. A murit liberalismul la Botosani ! Un grup de oieri semianalfabeti au distrus un partid istoric. PNL-ul e in genunchi. Pacat de istoria acestui partid.

  3. Felicitari pentru Verginel Gireada! Un om cu realizari deosebite…
    A luat bacalaureatul acum 2 ani, a obtinut o condamnare cu suspendare, el este in timpul executarii mandatului, doar ca este la domiciliu, nevasta din sizme de guma si glod a ajuns primarita(ea are bacalaureatul?)cu sprijinul lui… asteptam noi realizari!!

  4. Buna lista, n-avem a ne plange de nimic nu? Daca astia ne vor reprezenta in Parlamentul Romaniei, ei vor fi puterea legiuitoare a statului, CE DRACU SA MAI ASTEPTAM BUN IN TARA ASTA?
    Doar niste neispraviti penali au ramas sa mai faca legi pentru noi?
    Chiar nu va este un pic de rusine?

  5. FELICITARI VERGINEL. Extras din dosarul la care ai facut recurs si se afla pe rol pentru pronuntare pe 26.09.2012 la Suceava. În temeiul art. 2781 alin. 8 lit. c Cod procedură penală desfiinţează Ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală din 30.07.2010 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani dată în dosarul 63/P/2010 cu privire la învinuiţii Gireadă Dumitru-Verginel (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Ipoteşti jud. Botoşani), Temciuc Vasile (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Cucorăni jud. Botoşani), Onofrei Mircea (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Ipoteşti jud. Botoşani), Golinschi Constantin (domiciliat în mun. Botoşani str. Primăverii nr. 28 bl. 28 sc. F et. 2 ap. 5 jud. Botoşani) şi Maluş Niculai (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Cerviceşti jud. Botoşani), şi reţine cauza spre soluţionare, apreciind că probele existente la dosar sunt suficiente pentru judecarea cauzei, raportat la faptele de „fals intelectual”, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen. şi „uz de fals”, prev. şi ped. de art. 291 teza a II-a C.pen., cu aplicarea concursului real de infracţiuni, prev. de art. 33 lit. a C.pen. Dispun punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva învinuiţilor Gireadă Dumitru-Verginel (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Ipoteşti jud. Botoşani), Temciuc Vasile (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Cucorăni jud. Botoşani), Onofrei Mircea (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Ipoteşti jud. Botoşani), Golinschi Constantin (domiciliat în mun. Botoşani str. Primăverii nr. 28 bl. 28 sc. F et. 2 ap. 5 jud. Botoşani) şi Maluş Niculai (domiciliat în com. Mihai Eminescu sat Cerviceşti jud. Botoşani). Numãr unic dosar: 15572/193/2010 . PS poate ajungi in deputat sau parlamentar pe colegiul Gherla

  6. Gica,John,Gogu,Mihai,sunteţi oameni de calitate,demni de tot respectul!de tot respectul intelectualilor…..păcat că nu există o lege prin care să se suprime dreptul proştilor la vot,pentru că din păcate votul prostului este egal cu votul oamenilor cu noimă,cerebrali dar numărul lor ne doboară!Mult respect de la ,,Inginerul”!

  7. Sefu’, da pe mine nu ma puneti din nou director, ca ma sufoc sa fiu un simplu profesor?Eu care am terminat facultatea in 11 ani, de bun ce am fost Si la oferta mea , ar trebui sa fiu pe viata. Astia mi-au dat calificativul FB, deci dupa alegeri astept sa ma instalati pe scaunul meu.Va pup undeva si unde vreti, va multumesc ca va ganditi si la mine.

  8. Solutie: Admite recursurile declarate de inculpaţii Gireadă Dumitru Verginel, Temciuc Vasile, Maluş Niculai, Golinschi Constantin şi Onofrei Mircea împotriva sentinţei penale nr.813/20.04.2012 a Judecătoriei Botoşani. Casează, în totalitate sentinţa recurată şi în rejudecare: În baza art. 11 pct. 2 lit. a) rap. la art. 10 alin.(1) lit. d) Cod procedură penală, achită pe inculpaţii: GIREADĂ DUMITRU VERGINEL, TEMCIUC VASILE, ONOFREI MIRCEA, GOLINSCHI CONSTANTIN şi MALUŞ NICULAI, fiecare dintre ei judecaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals intelectual” şi „uz de fals” prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal şi art. 291 teza a II – a Cod penal cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal. Constantă că părţile vătămate HLIBAN SĂVEL şi HLIBAN MARIA nu s-au constituit părţi civile în cauză. Dispune anularea H.C.L. nr. 35/20.09.2006 a Comisiei Local de Fond Funciar M. Eminescu (în prima variantă) precum şi procesul – verbal de analiză nr. 8522/02.10.2006 (în prima variantă). Obligă pe fiecare parte vătămată să plătească statului câte 250 lei, cheltuieli judiciare de la instanţa de fond. Cheltuielile judiciare avansate de stat din recurs, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26.09.2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *