Maria Ţiprigan, liderul SIP: S-au dus candidaţi în şcoli şi li s-au spus că sunt posturi ocupate

Maria Tiprigan
Maria Tiprigan

Unii dintre candidaţii care au dorit să se înscrie pe un post de suplinitor în învăţământ au avut surpriza să constate de la directori că posturile sunt deja ocupate. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că astfel de semnale a primit de la mai multe cadre didactice, care au dorit să ocupe un post în judeţ, din cele 250 scoase la concurs pentru suplinitori de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

S-au dus candidaţi în şcoli şi li s-au spus că deja sunt învăţători calificaţi care stau acasă şi vor da concurs pe educatoare. Ori nu există aşa ceva. Toţi învăţătorii au fost repartizaţi. Sperăm ca până la finele acestei săptămâni să se termine cu aceste concursuri şi să vedem dacă mai rămân şcoli fără cadre sau copii fără profesori„, a spus Maria Ţiprigan.

De partea cealaltă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că directorii care au apelat la astfel de strategii au făcut-o pe răspunderea lor.

Directorul de şcoală a vacantat postul, iar postul a fost afişat în vederea concursului. Dacă directorii îşi fac strategii de astea este răspunderea lor„, a spus Daniel Cojocariu, inspector resurse umane în cadrul IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *