Poliţiştii derulează o campanie privind prevenirea criminalităţii

campanie politieÎn perioada 24 – 28 septembrie 2012, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani derulează Săptămâna prevenirii criminalităţii. Acţiunea este rezultatul unei iniţiative la nivel naţional a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La nivelul întregii ţări, în perioada menţionată, se vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, vor fi abordate, în ordine: prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea furturilor de şi din auto, prevenirea furturilor din locuinţe şi siguranţa rutieră.

 În judeţul Botoşani, acţiunea va fi lansată în data de 24 septembrie 2012 şi va debuta la nivelul subunităţilor cu activităţi de informare a elevilor în unităţile de învăţământ cu privire la problematica fenomenului violenţei în şcoli.

În ziua de 25 septembrie,  cadrele Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţişti de proximitate vor fi în mijlocul copiilor aflaţi în sistemul de protecţie al Fundaţiei „Hand of Help” şi al Centrului de plasament „Prietenia”.

În zilele următoare vor fi organizate acţiuni stradale de conştientizare a populaţiei locale pe tema prevenirii furturilor din auto şi a furturilor din locuinţe.     

Ziua siguranţei rutiere va fi marcată prin activităţi ale poliţiştilor  rutieri care vor acţiona în principalele intersecţii din municipiu cu trafic intens, distribuind conducătorilor auto  materiale cu caracter informativ-preventiv ( pliante, fluturaşi) şi transmiţând recomandări participanţilor la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *