Limuzinele lui Amişculesei ruginesc în curtea statului

masina amisculeseiO limuzină de peste 70.000 de euro care a aparţinut familiei Amişculesei şi care a fost reţinută, în luna ianuarie a anului trecut, în urma arestărilor din dosarul afacerilor ilegale cu alcool rugineşte în curtea statului român. Imobilizată la cererea procurorilor, sub formă de sechestru asiguratoriu pentru prejudiciul creat de Dumitru Amişculesei şi fii săi bugetului de stat, maşina ar fi trebuit să repreprezinte o importantă sursă de venit pentru stat.

Din păcate, procedurile aplicate de autorităţi în atsfel de cazuriu sunt foarte proaste. Mercedesul lui Marius Amişculesei de degradează de la o zi la alta, iar valoarea de piaţă a maşinii scade director proporţional cu numărul de zile sau de luni care trec. Astfel, când o va vinde, statul va reuşi să recupereze din prejudiciu foarte puţini bani.

Autoturismul se află la dispoziţia instanţei. Judecătorii sunt cei care decid ce se va întâmpla la finalul procesului, dacă revine familiei Amişculesei sau dacă devine proprietatea statului„, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Aurel Simion.

Limuzina, parcată în curtea Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, este sigilată, însă preţul ei a scăzut considerabil de la preluarea de către stat şi până în prezent. Lucrătorii DJAOV susţin, neoficial, că soluţia în acest acz ar fi fost ca statul, cu acordul lui Amişculesei, să vândă maşina, astfel încât preţul pe vânzare să fie mare. Banii puteau intra într-un cont special, iar la finalul procesului să ajungă fie la bugetul de stat, fie la Amişculesei.

Dacă procesul va continua câţiva ani, maşina va ajunge să coste pe piaţă sub 10.000 de euro.

13 persoane retinute de procurori pentru evaziune cu alcool

Familia Amişculesei, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Prim-procurorul Cristian Popovici: Prejudiciul creat de Dumitru Amisculesei si partenerii sai a depasit 740.000 de euro

Dumitru Amisculesei si doi dintre fii sai au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *