Bani aruncaţi de autorităţi pe distracţii, în ciuda crizei

pnl targ popautiSume importante de bani vor fi direcţionate în luna octombrie de Consiliul Judeţean pe distracţie, în ciuda crizei financiare. Astfel, nu mai puţin de 100.000 lei vor fi alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean pentru organizarea Târgului judeţean „Agro-Zoo” Botoşani, târg care până acum se făcea pe cheltuiala unor asociaţii agricole şi a PNL-ului. Anul acesta, manifestarea este organizată în parteneriat cu Primăria Răchiţi, care contribuie la rândul său cu 5000 lei. Târgul va avea loc în Staţiunea Popăuţi şi se estimează participarea a peste 20.000 de vizitatori. Autorităţile judeţului motivează că această acţiune va contribui la promovarea imaginii judeţului Botoşani şi a potenţialului său agricol şi zootehnic.

pnl targ popautiVor fi spectacole de muzică populară, expoziţie de animale şi produse tradiţionale şi agro-alimentare, de utilaje agricole performante şi va fi organizat, de asemenea, un simpozion pe teme legate de rolul şi viitorul agro-zootehnic şi turistic al judeţului Botoşani.

Alţi 20.000 lei vor fi direcţionaţi din bugetul judeţului pentru Zilele comunei Manoleasa. Primăria va contribui cu 10.000 lei, estimându-se 700 de participanţi. Vor fi organizate concerte, expoziţii de produse tradiţionale, artişti şi meşteri locali, activităţi pentru copii.

Tot în octombrie, bugetul judeţului va mai fi golit de alţi 40.000 lei care vor fi alocaţi pentru o altă distracţie, respectiv pentru Zilele municipiului Dorohoi. Contribuţia Primăriei Dorohoi este de 40.000 lei. Şi aici vor fi organizate spectacole, expoziţii de produse tradiţionale, expoziţii foto, standuri de carte, filme culturale. Se estimează participarea a 5000 de oameni.

Este pentru prima dată în ultimii ani, când se alocă fonduri din bugetul judeţului pentru astfel de manifestări. În luna august, Consiliul Judeţean a alocat 100.000 lei şi pentru organizarea Festivalului Verii-SummerFest.

Tot Consiliul Judeţean finanţează şi festivalul „De dragoste, de neam, de ţară”, faza zonală a Festivalului Naţional de Folclor „Cântec dintotdeauna”. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor, iar CJ va contribui cu 2000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *