Târgul ONGurilor, la a III-a ediție cu provocări pentru botoșăneni

Circa 15 organizații neguvernamentale au participat, sâmbătă, la cea de-a treia ediție a Targului ONGurilor organizat de Asociația B-Right Media la Botoșani Shopping Center. Programul de vizitare al tîrgului a fost stabilit între orele 10.00 și 18.00, botoșănenii putând urmări activitatea voluntarilor botoșăneni reuniți în cadrul diferitelor organizații existente în municipiul Botoșani.

Asociația Ador, Asociația IHTIS, Asociația Il Girotondo, Consiliul Județean al Elevilor, Asociația Tineri pentru tineri, Centrul Europe Direct Botoșani, Asociația Vis de artist sunt o parte dintre organizațiile care au luat parte la târg pentru a-și promova fie activitatea, fie un eveniment organizat în timpul anului în curs.

De pildă, Asociația IHTIS care promovează drepturile persoanelor cu handicap, a promovat cazul unui copil bolnav, cu handicap căruia autoritățile nu-i aprobă posibilitatea de a o avea ca asistent personal pe mama lui. Asociația Tineri pentru tineri a promovat în rîndurile botoșănenilor prezenți proiectele derulate, care au ca scop educația sanitară.

Centrul Europe Direct Botoșani a lansat cu această ocazie, o provocare tuturor botoșănenilor interesați, o idee. Astfel, botoșănenii care au ajuns la standul organizației au primit un chestionar pentru a propune un senior al Botoșanilor. Potrivit reprezentantului Centrului Europe Direct Botoșani, Radu Căjvăneanu, seniorul trebuie să fie o persoană trecută bine de a vârsta a treia care s-a remarcat printr-o activitate deosebită adusă în slujba comunității sau care dă dovadă de „tinerețe fără bătrânețe” printr-un spirit mereu tânăr. Propunerile vor fi centralizate și apoi, către finalul anului, va fi desemnat, într-un cadru festiv seniorul anului. Provocarea a fost lansată în contextul în care anul 2012 a fost anul european al îmbătrânirii active și al solidarității sociale.

Până acum Târgul ONGurilor a fost organizat în Parcul Mihai Eminescu, la Casa Sindicetelor. Este pentru primna dată anul acesta cînd tîrgul este adus în locația mai sus amintită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *