Drumul spre România, finalizat cu dosar penal

politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean R. Moldova, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Moldova şi România, cu intenţia de a găsi un loc de muncă în ţara noastră.

În data de 20 septembrie, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stânca, s-a deplasat la faţa locului, unde a depistat, pe malul drept al râului Prut, persoana în cauză.

În urma verificărilor specifice efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin s-a stabilit că bărbatul se numeşte Nicolae A., are 20 de ani şi este din R. Moldova.

În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a plecat din Moldova cu intenţia de a ajunge în România pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Pe numele cetăţeanului moldovean, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, fiind predat autorităţilor de frontieră din R. Moldova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *