Zeci de milioane de euro direcţionate către judeţul Botoşani. Vezi pentru ce!

ploaie de baniSume importante de bani vor intra în judeţul Botoşani în perioada imediat următoare. Potrivit preşedintelului Consiliului Judeţea, Florin Ţurcanu, în luna octombrie, judeţul Botoşani va primi 30 milioane euro pentru infrastructură, apă şi canal. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării, iar Consiliul Judeţean îi va repartiza pe localităţi selectând proiecte.

Selectând proiecte, CJ va aloca aceste sume către autorităţile locale publice şi către drumurile judeţene. Paşii care urmează să-i fac este să discut cu primarii, să avem nişte proiecte de bun simţ, maxim 4 miliarde un drum comunal, iar la drumurile judeţene voi face demersuri să putem calcula după drumul care va fi băgat în lucru cea mai mică valoare, ca să putem realiza multe obiective cu aceşti 30 milioane de euro pe care îi vom primi în octombrie„, a spus Florin Ţurcanu.

De asemenea, alte trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării vor primi finanţare. Potrivit preşedintelui CJ, în cel mai scurt timp va fi semnat contractul cu drumul Buda-Coşula, iar în maxim o lună de zile se va semna contractul de finanţare pentru reabilitarea Mănăstirii Coşula, a Bisericii din Flămânzi, Primăriei Flămânzi şi Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Erau patru proiecte pe listele de aşteptare şi am găsit soluţiile legale să le putem derula. Din patru proiecte, trei sunt ale Botoşaniuluişi unul al Iaşului. Au intrat toate la finanţare, iar în maxim o lună sperăm că vom semna şi aceste contracte„, a mai spus Ţurcanu.

De asemenea, 61 de miliarde lei vechi vor veni în judeţ pentru reabilitarea drumului Corlăteni-Vorniceni şi se aşteaptă fonduri pentru alte peste 20 de drumuri comunale şi judeţene.

Suntem la ora actuală judeţul cu cel mai mare număr de drumuri aprobat pentru HG 577″, a adăugat Ţurcanu.

2 thoughts on “Zeci de milioane de euro direcţionate către judeţul Botoşani. Vezi pentru ce!

  1. ai dreptate ady. numai minciuni debiteaza acest individ. cred ca a uitat ce a patit la bucuresti si tulcea. minciuni si iar minciuni, pe care cetatenii botosaniului nu le mai ia in considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *