Tanara in coma dupa nastere

bebelus maternitateO botosaneanca a ajuns in stare critica la Iasi dupa ce a nascut si la cateva ore a intrat in coma.

O femeie de 35 de ani risca sa nu-si poata vedea nici macar o data bebelusul. Femeia a nascut prin cezariana miercuri dimineata, iar spre seara a intrat in coma, fara ca cineva sa-si dea seama ce are.

Ziua a inceput ca una fericita pentru tanara care mai avea acasa doi copii. A mers la Maternitate nerabdatoare sa-si aduca pe lume micutul si sa-l stranga la piept. A fost pregatita pentru cezariana si dusa in sala de operatii. Totul parea sa mearga bine, interventia chirurgicala decurgand fara probleme. Mama a fost dusa intr-un salon, iar bebelusul la reanimare. Cateva ore mai tarziu, aceasta a inceput sa se simta rau, iar la scurt timp a intrat in coma, fara a prezenta vreun simptom al unei afectiuni.

Cadrele medicale au trimis-o de urgenta la Iasi cu o ambulanta, banuind ca a suferit un accident vascular. Specialistii din judetul vecin au descoperit, insa, ca suferea de meningita. „Pacienta este internata in Sectia de Terapie Intensiva si este in stare grava. Nu a fost deocamdata intubata, insa este sub tratament antibiotic. S-a confirmat diagnosticul de meningita, insa in momentul de fata nu putem preciza despre ce tip de meningita este vorba”, a declarat profesor doctor Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Potrivit medicilor botosaneni, femeia a nascut o fetita de 3.840 de grame, care este in stare perfecta de sanatate, insa acum se asteapta sa se vada originea meningitei pentru a se lua masurile necesare si in spital.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *