Un botoşănean conduce Institutul Cultural Român de la Paris

alexandru dobrescu
Alexandru Dobrescu. Foto: bzi.ro

Un botoşănean a fost numit în funcţia de director al Institutului Cultural Român de la Paris. Este vorba despre omul de cultură Alexandru Dobrescu, care s-a născut pe 5 septembrie 1947 la Botoşani. Critic literar, eseist şi editor, Dobrescu o înlocuieşte în funcţie pe Katia Dănilă, la conducerea ICR Paris de la jumătatea anului 2009. El a absolvit, în 2002, cu Magna Cum Laude Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, cu teza „Maiorescianismul în cultura română”.

A fost redactor şi redactor şef la Cronica din Iaşi şi Convorbiri literare, director al Editurii Mydo Center, cercetător ştiinţific principal la Fundaţia Academică Petre Andrei, director al Muzeului Municipal din Iaşi şi profesor al universităţilor Petre Andrei din Iaşi şi Bacovia din Bacău.

În perioada 1969 – 2005, a publicat peste 1.000 de cronici literare, studii, eseuri, articole în majoritatea publicaţiilor culturale importante din România, fiind autorul a nouă volume de critică şi istorie literară şi al mai multor ediţii din scriitorii clasici şi traduceri.

Alexandru Dobrescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *