Ţurcanu cere demisia şefului Centrului de plasament Prietenia. Vezi motivul!

Florin Turcanu
Florin Turcanu

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, i-a cerut şefului Centrului de plasament Prietenia să demisioneze din funcţie, motivând managementul defectuos. Ţurcanu spune că nu poate accepta ca un centru de plasament să aibă minore însărcinate. Preşedintele CJ a cerut conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ca, cazul lui Andy Murariu să fie tranşat şi în Comisia de disciplină.

Am cerut domnului director adjunct Şlincu să îl demită de domnul Andy Murariu, pentru că nu putem accepta ca un şef de centru să aibă în centrul lui copii care într-adevăr ajung într-o situaţie care nu ne face onoare. Nu este moral şi nici legal ca un minor să ajungă să fie cu burtica la gură, aşa cum se spune româneşte. Nu este vina lor, ci este vina noastră, autoritatea locală. Eu fiind preşedintele Consiliului Judeţean şi responsabil moral şi legal, mai departe am cerut să-l destituie. Dacă nu putem schimba un şef de centru, următoarea mişcare e să-i schimb pe ei. Să înţeleacă că acolo, acei copii sunt ca şi copii lor de acasă. Trebuie avut grijă de ei, respectaţi şi îngrijiţi, susţinuţi şi consiliaţi„, a precizat Florin Ţurcanu.

Andy Murariu a mai fost la un pas de destituire în 2010, când a fost acuzat de un tânăr din centrul de plasament de agresiune.

Directorul Centrului de Plasament “Prietenia”, Andy Murariu, cercetat pentru lovire

Directorul Centrului de Plasament “Prietenia”, acuzat de un baiat institutionalizat de agresiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *