Situaţie alarmantă: Şase şcoli sunt încă închise, din cauză că lucrările de modernizare nu au fost finalizate!

adrian constantinescuŞase şcoli din judeţ nu au putut fi deschise la început de an şcolar, întrucât lucrările de modernizare nu au fost finalizate. Potrivit prefectului Adrian Constantinescu, nu se fac cursuri în şcolile Lunca, Răchiţi, Albeşti, Dobârceni, Mihălăşeni şi Santa Mare. Elevii care învăţau în aceste şcoli sunt transportaţi cu microbuzele şcolare în şcolile din satele învecinate din cadrul comunei.

Cauza principală este ritmul lent de lucru al unei companii din Bacău, care a câştigat un pachet de executare al acestor lucrări. Are mai multe şcoli pentru care a licitat şi, din păcate, nu a finalizat la timp şi nu va putea să finalizeze până la sfârşitul lunii octombrie lucrările pe care le are în desfăşurare.  Dacă unitate de implementare a proiectului ,aflat în subordinea Ministerului Educaţie, va considera că se impune, se vor aplica corecţii financiare. Am avut o discuţie cu directorul acestei companii, care ne-a asigurat că până în ianuarie toate şcolile vor fi puse în funcţiune, iar copiii vor merge la ore„, a spus prefectul judeţului Botoşani.

Firma care execută lucrările este SC Branpis SRL Bacău, iar termenul de finalizare era 26 octombrie. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, până la sfârşitul acestei veri s-au efectuat lucrări în 99 de unităţi şcolare, aflate în diverse stadii şi cu diferite termene de executare a lucrărilor.

Cu finanţare internă s-a lucrat la 81 unităţi şcolare, însemând reparaţii, modernizări, iar din finanţări europene sunt în lucru 18 şcoli. Sunt finalizate în proporţie de 100% 44 de unităţi şcolare, iar alte 55 sunt încă în lucru.

One thought on “Situaţie alarmantă: Şase şcoli sunt încă închise, din cauză că lucrările de modernizare nu au fost finalizate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *