Primăria Botoşani caută terenuri din executări silite pentru a construi locuinţe sociale

ovidiu portariucMinisterul Devoltării a cerut primarilor de oraşe o estimare a numărului de locuinţe sociale şi locuinţe ANL care ar putea fi ridicate în 2013, în vederea alocării resurselor financiare, însă de la Botoşani această situaţia nu poate fi trimisă. Motivul:  municipalitatea nu dispune de terenuri pentru astfel de construcţii, iar situaţia trebuie transmisă până pe 25 septembrie. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că se încearcă achiziţia unor terenuri de la persoane fizice, dar şi din executări silite, pentru ca astfel de investiţii să nu fie blocate.

În momentul în care identificăm terenul, ştim foarte bine ce proiect poate fi făcut pe acea locaţie. Urmărim, de asemenea, executările silite, ofertele băncilor sau ale executorilor. Acolo unde apar suprafeţe mari de teren, intenţionăm să participăm la licitaţie, să realizăm achiziţii„, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a precizat că cel mai probabil va fi şi o propunere legislativă privind transferul terenurilor care au aparţinut armatei în patrimoniul consiliilor locale, cu destinaţii sociale.

În aceste unităţi să fie amenajate locuinţe sociale, cămine pentru bătrâni, cantine, orice investiţie cu destinaţie socială. Se pare că hotărârea va întruni acordul majorităţii membrilor, pentru că este o doleanţă a multor primari„, a mai spus Portariuc.

O altă variantă ar mai fi aceea de a achiziţiona de la privaţi locuinţe deja finalizate. Primarul municipiului susţine că totuşi se va merge pe varianta cea mai convenabilă şi mai eficientă pentru primărie, respectiv cea cu finanţare de la Guvern.

În ultimă instanţă, se poate ajunge şi la o negociere cu parteneri privaţi, dar depinde de fondurile disponibile„, a adăugat primarul municipiului Botoşani.

La nivelul judeţului sunt sute de cereri pentru locuinţe sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *