Seminar pe tema studiului sabiei japoneze la Botoşani

Afis seminar KatoriAsociaţia AIKI DOJO organizează, în perioada 21- 23 septembrie, seminarul de Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu condus de Frederic Floquet – 5 dan Kobudo, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Aikibudo şi Katori Shinto-ryu. Evenimentul, care va avea loc la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoşani, este primul seminar concentrat pe studiul sabiei japoneze în zona de N-E a României.

Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu este una dintre cele mai vechi arte marţiale japoneze, un exemplar al Koryu Bujutsu, a fost fondat de Iizasa Ienao, născut în anul 1387 în satul Iizasa (Takomachi, Prefectura Chiba), situat în apropierea Altarului Katori.

Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu a fost fondat în 1447, dar unii cercetători susţin anul 1480 că este mai exact din punct de vedere istoric.

Manifestarea este organizată în cadrul Proiectului „Dezvoltarea atitudinii civice prin promovarea artelor marţiale tradiţionale şi deschiderea Centrului de Artă şi Cultură Japoneză” cu sprijinul Primăriei Botoşani.

Asociaţia AIKI DOJO promovează disciplinele marţiale japoneze: AIKIDO AIKIKAI şi Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu şi în Suceava, datorită colaborării fructuoase cu Universitatea „Ştefan cel Mare” (www.usv.ro/aikido)

 Duminică, 23/09/2012, începând cu ora 13.00, maestrul Frederic Floquet şi Asociaţia AIKI DOJO vor susţine o demonstraţie a artelor marţiale AIKIDO şi Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu, urmată de o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *