Protest la Ionăşeni! Elevii din clasele V-VIII nu au început încă anul şcolar

parintii din Ionaseni nu-si lasa copiii la scoala- protestSituaţie deosebită la Şcoala din satul Ionăşeni din comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Elevii din clasele V-VIII nu s-au prezentat nici luni, nici marţi la şcoală, din cauza deciziei conducerii Inspectoratului Şcolar de a desfiinţa clasele gimnaziale. Elevii de gimnaziu au fost mutaţi fie la Bucecea, fie la Vârfu Câmpului, însă părinţii nu i-au lăsat să meargă la şcoală.

Nemulţumiţi, aproximativ 15 părinţi au protestat, marţi dimineaţă, în curtea Inspectoratului Şcolar. Ei au cerut redeschiderea claselor V- VIII, astfel încât elevii să nu meargă 11 kilometri pe jos.

„Din cauza unor neînţelegeri, a trebuit să nu se deschidă anul şcolar, să ţinem copii acasă şi ieri şi astăzi, dar cred că mâine se va deschide anul şcolar”, a spus unul dintre părinţi.

Şefa Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă, spune că problema a rezolvată, iar la Ionăşeni vor funcţiona clasele VII- VIII, iar clasa a cincea, cu doar cinci elevi, va fi desfiinţată, iar copiii vor merge la alte şcoli.

Părinţii au făcut o solicitare, pe care eu am luat-o în considerare. Atunci am făcut o reorganizare astfel încât aproape trei posturi le-am suplimentat, iar două clase, VII şi VIII, am decis să funcţioneze acolo. A fost o lipsă de comunicare la nivelul conducerii şcolii, a conducerii comunităţii, cu părinţii, care a dus la o anumită neînţelegere, pot să spun conflict. Am făcut o comisie şi s-a stabili că clasa VI, unde aveau un efectiv mai mare rămâne la Ionăşeni, iar cei de clasa V-a s-au înscris în şcolile din localităţile din apropiere„, a spus Mihaela Huncă.

One thought on “Protest la Ionăşeni! Elevii din clasele V-VIII nu au început încă anul şcolar

  1. D-na Hunca noi nu reusim sa intelegem ce doriti sa ne comunicati. Incercati in limba romana. Va recomandam sa utilizati acordurile gramaticale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *