Liderul SIP cere titularilor din învăţământ să cedeze orele luate peste norma didactică colegilor fără posturi

Maria Tiprigan
Maria Tiprigan

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) cere titularilor din învăţământ să cedeze orele-plus de norma didactică- colegilor care au rămas fără posturi. Maria Ţiprigan a făcut un apel public, pentru că, spune ea, sunt încă zeci de cadre didactice care dintr-un motiv sau altul au rămas fără posturi, în timp ce alţii au peste norma didactică. 

Dragi colegi! Vă rog să cedaţi orele, plus de normă didactică. Spuneţi cum v-aţi simţi dumneavoastră în locul lor, dacă aţi avea copii, să stea pe la uşile Inspectoratului Şcolar. Duminică, am avut vreo 200 de cadre în audienţă care au venit să se plângă că nu au o bucată de pâine. Haideţi să fim înţelegători, să-i ajutăm pe colegii noştri care au dat concurs, dar care nu au posibilităţi de funcţionare. Noi vom schimba metodologia şi vom insista pe modificarea Legii educaţiei„, a spus Maria Ţiprigan.

Ea acuză că au fost date posturi profesorilor pensionari, iar cadre didactice care au şi câte două licenţe stau pe dinafară.

Le mulţumim colegilor pensionari pentru tot ce au făcut, însă pot lucra pe ogorul şcolii numai după ce toţi cei care sunt calificaţi, care au dat concurs, care trebuie să dea concurs, vor ocupa şi ei o catedră. Vin absolventi de pedagogie care s-au prezentat la gradinite de copii si nu au fost primiti pentru ca vin colegii pensionari. Sunt pensionari care au mai mult de trei ani, au si 10 ani si 12 ani„, a adăugat liderul SIP Botoşani.

2 thoughts on “Liderul SIP cere titularilor din învăţământ să cedeze orele luate peste norma didactică colegilor fără posturi

  1. E normal … Toti fug de naveta! Cat despre pensionari … „N-are si ei voie sa castige o painica si s-o adune cu pensioara lor amarata” … Locuri sunt dar nu vor domnii si doamnele absolvente, cu cate 2-3-4 licente (cate or fi) sa-si murdareasca piciorusele la tara! Toata lumea la caldurica, in oras !

  2. Ar trebui matale cucoana sa iesi la pensie ,si alte zeci de pensionari sa stea acasa ca le ajunge 40 de ani de munca,si dupa aia sa pozezi alaturi de cei fara post.Ce cauta atatia pensinari la catedra?…lasati tinerii sa se afirme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *