Prefectul, prezent la deschiderea anului şcolar. La o şcoală din Răchiţi a găsit o clasă fără cadru didactic

prefectul Adrian Constantinescu-deschidere an scolarReprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a programat să facă urări de nou an şcolar în trei instituţii de învăţământ, fiecare cu specificul său, pentru a fi informat asupra problemelor şi modului în care se dă startul.

La prima oră prefectul judeţului a participat la festivitatea organizată de conducerea Colegiului Naţional „AT Laurian”, momente ce au inclus ridicarea drapelului, intonarea imnului, dar şi sunatul clopoţelului. Ca absolvent al colegiului, Adrian Constantinescu  a transmis mesajele sale cadrelor didactice, liceenilor şi părinţilor.

„Nu va fi întotdeauna uşor, mai ales într-un edificiu educaţional care împlineşte 153 de ani de înalte performanţe. De aceea, aşteptările sunt mari, iar provocarea este cu atât mai interesantă şi mai frumoasă! Folosiţi-o pentru a acumula baza de informaţii la care veţi  apela toata viaţa. Bucuraţi-vă în această perioadă de ceea ce vă oferă copilaria şi adolescenţa.”, este un crâmpei din cuvântul adresat de prefectul judeţului.

prefectul Adrian Constantinescu-deschidere an scolarCea de-a doua unitate vizitată la început de an şcolar a fost cea din satul Roşiori, comuna Răchiţi. Deoarece şcoala comunală este în şantier, elevii din centrul comunei sunt nevoiţi să facă naveta la Roşiori, sau chiar la şcoli generale din municipiul Botoşani.

Aici, copiii au putut începe anul şcolar, dar învaţă în două schimburi şi le lipseşte şi învăţătoarea pentru clasa a III-a.

 „Sunt convins că veţi avea sprijinul domnului primar, astfel încât problemele cu care vă confruntaţi să se rezolve cât de repede. Vom face demersuri pentru urgentarea lucrărilor de modernizare ale şcolii din Răchiţi, astfel încât copiii să se reîntoarcă în clasele lori.”, a declarat Adrian Constantinescu. 

Prefectul a vizitat şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”. El a fost plăcut impresionat de corul unităţii de învăţământ.

„Vă urez ca în anul şcolar care începe astăzi să vă depăşiţi performanţele de până acum. Vă provoc să arătaţi în iunie 2013 că puteţi fi mai pregătiţi şi mai prezenţi în viaţa botoşănenilor. Mult succes şi Dumnezeu să vă îndrume în toate cele pe care le va aduce noul an şcolar!”, a fost urarea adresată de prefectul Adrian Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *