Mesajul inspectorului general al IŞJ la începutul anului şcolar

Mihaela Hunca, inspector general ISJ 1Şeful Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă, a transmis mesajul său cu prilejul debutului, luni, a noului an de învăţământ.

Iată mesajul:

Trăim cu toţii într-o lume aflată în schimbare, o lume care îşi reconfigurează traseele şi îşi reclădeşte fiinţarea, dar o lume care nu îşi abandonează nici valorile autentice, nici pilonii de susţinere. Iar ŞCOALA rămâne, în această lume, principalul pilon al identităţii, performanţei şi progresului. Educaţia primită la ŞCOALĂ este şi astăzi, ca odinioară, cheia formării personalităţilor de mâine. Mai mult decât atât, ŞCOALA trebuie să contureze caractere puternice, să integreze individul în societate, să ofere o susţinere solidă, atât pe plan intelectual, cât şi psihologic, viitorului adult. De aceea, alături de elev, în centrul întregului proces educaţional trebuie să se afle şi dascălul – dascălul de vocaţie, pedagogul care nu are doar sarcina de a transmite informaţii seci, ci de a modela suflete, insuflându-le dragostea de adevăr şi de onoare, puterea de a gândi liber, respectul faţă de valorile naţionale.

O ŞCOALĂ nu înseamnă o clădire, oricât de frumoasă şi dotată ar fi ea. O ŞCOALĂ înseamnă oamenii care înţeleg că, fără educaţie, un popor nu poate exista. Este motivul pentru care implicarea părinţilor şi a comunităţii în viaţa ŞCOLII este absolut necesară pentru a oferi elevilor, indiferent de mediul social sau economic din care provin, şansa unei cariere de succes în viitor. Autorităţile locale au, de asemenea, obligaţia să înţeleagă nevoia implicării lor, iar rezultatele unei astfel de participări active să fie tot mai vizibile.

Nu în ultimul rând, trebuie să se înţeleagă faptul că ŞCOALA este obligată să se adapteze la nevoile reale ale societăţii. Rostul ei nu este de a pregăti absolvenţi fără viitor, ci oameni care să îşi poată găsi cu uşurinţă un loc de muncă.

Doar investind în generaţia tânără vom putea să asigurăm ţării o zi de mâine mai bună.

Urez succes elevilor, putere de muncă  profesorilor şi un an şcolar cât mai bun!

One thought on “Mesajul inspectorului general al IŞJ la începutul anului şcolar

  1. Ura ! Ceausescu Pace! Ce altceva sa spui cand citesti aceste randuri.Are dreptate Patriarhul cand spune ca a venit vremea vorbelor „cine are carte, pleaca departe” Cu asa sefi la invatamant si fara carte pleci departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *