Un botoşănean a fost arestat preventiv la Argeş, după descinderile de miercuri împotriva traficanţilor de ţigări

mascati- politisti DPIRUn botoşănean implicat în reţeaua de trafic de ţigări destructurată în această săptămână de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a fost arestat preventiv. Ridicat miercuri dimineaţă, în urma percheziţii la domiciliul său din Frumuşica, Mihai Gică Mezeniuc a primit un mandat de arestare preventivă de 29 de de zile.

Alături de el, instanţa argeşeană a arestat preventiv alte 11 persoane din Suceava, Bucureşti şi Argeş, acuzate de evaziune fiscală sş detinere si comercializare de produse aflate sub regim vamal.

Gruparea, care era monitorizata inca din aprilie, ar fi detinut, transportat si comercializat peste 430.000 de pachete de tigari aduse din Republica Moldova si Ucraina, peste 9.000 de pachete de tigari fiind descoperite in timpul perchezitiilor. Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, care au coordonat intreaga operatiune de anihilare a grupului, prejudiciul total adus bugetului de stat de suspecti ar fi in cuantum de 922.197 de euro, adica peste 4,1 milioane lei, reprezentand neplata accizelor, taxelor vamale si a TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *