Primarii din Dorohoi şi Răchiţi, chemaţi la DNA

Primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu
Primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu

14 primari USL, printrre care şi primarii din municipiul Dorohoi, Dorin Alexandrescu, şi Răchiţi, Gheorghe Iacob, au fost citaţi la DNA în Dosarul Referendumul, în urma articolului „Reportaj SUB ACOPERIRE din mijlocul armatei PSD”, publicat de Gândul. Cei 14 edili au povestit atunci reporterului Gândul cum vor duce alegătorii la vot cu maşinile primăriilor sau cu „taragotul”.

Acum edilii trebuie să le explice procurorilor cum a decurs referendumul în localităţile pe care le conduc. „Am să vă dau în judecată pentru abuz”, a declarat primarul Iacob Gheorghe din Răchiţi (Botoşani), întrebat ce a vorbit cu procurorii. Primarul comunei Ruginoasa a refuzat să ofere declaraţii pentru Gândul, dar a spus în presa locală că nu se va prezenta la DNA nici cu mascaţii.

Gheorghe Iacob
Gheorghe Iacob

Pe 25 iulie, Gândul a publicat articolul „Reportaj SUB ACOPERIRE din mijlocul armatei PSD” în care 14 primari USL povesteau cum vor duce alegătorii la vot. Sub pretextul unei inspecţii prin sondaj, am contactat primari USL de la care am aflat ce tactică vor folosi în scopul de a obţine cât mai multe voturi pentru a valida referendumul şi pentru a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu.

Ce spune primarul care şi-ar fi dorit „nişte stimulente” pentru referendum

Primarul Iacob Gheorghe a povestit pe 25 iulie unui preuspus raportor al partidului (în fapt reporterul gândul) că a făcut toate pregătirile pentru refendum, adică maşini pentru a duce alegătorii la vot. „Consilierii şi toţi oamenii sunt mobilizaţi ca să scoată pe toată lumea la vot. Avem trei secţii pentru care dispunem de 12 maşini. Eu spun că vom avea 65% prezenţă şi nu avem îndoială că vor vota toţi pentru noi. Am mai fi avut nevoie de o maşină pentru un sat mai îndepărtat. Un microbuz cu opt locuri, dacă se poate. Mi-aş fi dorit stimulente, că noi nu avem resurse. Măcar nişte carburanţi, aşa… un 10 litri de maşină. Pentru oameni ne gândeam la o masă de amiază, ceva sandvişuri. Cam asta ar fi. Ne-ar ajuta nişte carburanţi şi ceva gustări pentru oameni”, a raportat edilul din Răchiţi.

Primarul Iacob este unul din cei 14 edili chemaţi la DNA în dosarul referendumul în care este investigat şi Liviu Dragnea. Contactat de gândul după ce a fost citat de procurori, primarul a declarat că va acţiona în instanţă reporterul ziarului. „Nici nu am cuvinte. Veţi fi chemat în judecată pentru abuz şi pentru ducere în eroare a persoanelor. În mod sigur vă dau în judecată. Gata nu mai discut. Vă prezentaţi la mine dacă vreţi să discutăm”, a declarat primarul Iacob Gheorge.

„Nu mă duc la DNA nici cu mascaţii”, spune primarul care voia sa scoată oamenii la vot cu taragotul

Primarul din Rugineşti, Ion Avram, a refuzat să facă declaraţii pentru gândul, dar a declarat pentru un ziar local din Vrancea că a fost citat la DNA. „Nu mă duc nici cu mascaţii, dacă vin după mine. Nu ştiu pentru ce sunt chemat”, a declarat primarul Ion Avram pentru Ziarul de Vrancea.

În cadrul reportajului incognito, primarul se lăuda că va scoate oamenii la vot cu „taragotul pe uliţe” ca să îl demită pe „Satana”. „De la Rugineşti, sunt primarul Avram. Mi-au spus colegii că trebuie să vă dau o situaţie. Deci o să ducem oamenii la vot ca să voteze <<da>>. Ducem oamenii la vot cu taragoatele pe uliţă. Le spun eu, primarul din Rugineşti, să meargă la vot. O problemă e că mulţi oameni sunt plecaţi în Italia”, a explicat primarul Avram. Estimarea edilului era o prezenţă la vot de 40% şi spunea că nu va folosi maşini pentru a transporta votanţii, pentru că localitatea este mică. „După închiderea urnelor facem un chef şi sărbătorim demiterea lui Satana”, a mai adăugat primarul Avram pe 25 iulie.

3 thoughts on “Primarii din Dorohoi şi Răchiţi, chemaţi la DNA

  1. Niste nesimtiti, nu stiu decit sa-si puna neamurile si prietenii intr-un loc caldut.De ce nu spune nimeni ca acest om de cind este primar nu a creat nici un loc de munca, au murit oameni la inundatii pentru ca nu stia semnificatia codurilor. Dorohoi este un oras mort , singurele realizari au fost: salvarea propriilor parinti in perioada inundatiilor(se pare ca stia semnificatia codurilor numai pentru membrii familiei), punerea in functia de director a nepoatei la scoala 2 etc.In rest un oras murdar plin de ciini maidanezi, mii de someri,scoli neintretinute etc.

  2. Sa se afiseze in toate localitatile mici,copiile faximil ale listelor din sectiile de votare.Sa vada familia,vecinii,daca au vota morti,expati,sau dintre cei care au boicotat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *