O nouă acţiune de colectare DEEE a Asociaţiei RoRec în judeţul Botoşani

colectare de deseuri RoRecAsociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu  Primariile localitatilor Curtesti, Stauceni si Stefanesti, invita locuitorii sa renunte la deseurile electrice si electronice in cadrul actiunilor de colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) care vor avea loc in datele de 15, respectiv 29 septembrie.

Primele actiuni de colectare se vor desfasura pe 15 septembrie 2012, in localitatile Curtesti si Stauceni urmatoarea fiind pe 29 septembrie 2012, in localitatea Stefanesti. Cetatenii care doresc sa scape intr-un mod corect si civilizat de electronicele si electrocasnicele uzate sau defecte, au la dispozitie punctele provizorii de colectare, unde pot aduce deseurile. Pentru cei ce doresc sa obtina informatii suplimentare despre actiune, dar si pentru a programa preluarea gratuita de la domiciliu a echipamentelor grele sau voluminoase, Asociatia RoRec pune la dispozitie numarul de telefon 0721.023.521. Toţi deponenţii vor fi înscrişi la tombola cu premii in cadrul careia pot castiga electrocasnice Philips sau scule Skil.

Campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” nu este la prima activare in judetul Botosani.

Din luna mai pana la inceputul lunii septembrie au avut loc actiuni de colectare in localitatile: Botosani, Flamanzi, Frumusica, Saveni, Ungureni, Copalau, Cosula, Baluseni si Cristesti. In cadrul acestor actiuni de colectare au fost vizati peste 135.119 locuitori ai judetului si s-au colectat 20.613 kilograme de deseuri electrice, iar peste 90 de deponenti au castigat diferite premii la tombolele organizate cu aceste ocazii.

“Multumim tuturor cetatenilor judetului Botosani care s-au implicat in activitatile de colectare responsabila a DEEE din ultimele luni, devenind ei insisi un exemplu pentru altii. Implicarea comunitatilor, a primariilor si a voluntarilor este esentiala pentru derularea acestor actiuni, pentru ridicarea cotei nationale de colectare si pentru indeplinirea obligatiilor legale pe care le avem ca cetateni europeni. Ii invitam pe toti locuitorii judetului sa participe la actiunile viitoare – impreuna putem schimba lucrurile in bine, asa cum este normal si civilizat in orice tara europeana!”, a declarat Andreea Idriceanu, Communication Manager RoRec.

Asociaţia Rorec derulează, la nivel naţional, o amplă campanie de mediu, în vederea colectării şi reciclării corecte a DEEE si le oferă cetăţenilor, de pe întreg teritoriul ţării, posibilitatea de a scăpa de aparatura veche sau defectă. Aflată la al treilea sezon, campania Asociaţiei Rorec “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, este menita sa ridice atat gradul de informare si constientizare a populatiei in domeniul colectarii selective a DEEE, dar si sa creasca gradul de colectare, care acum se situeaza la un nivel foarte scazut: doar cca 1 kilogram anual/locuitor, fata de cele 4, prevazute in legislatia europeana.

Deşeurile de echipamente electrice necesită un sistem de colectare diferit de cel al deşeurilor menajere. Motivul este faptul ca deseurile electrice contin metale grele sau gaze periculoase si prin aruncarea lor iresponsabila poluam pe termen lung aerul, solul sau apa. Prin reciclarea corectă, se obţin materii prime secundare, protejandu-se astfel resursele naturale.

Mai multe detalii despre programul campaniei de mediu puteţi găsi pe www.rorec.ro. De asemenea, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com