Prostituată din Botoşani, incendiată în Italia

prostituata la romaScene de cosmar cu o botosaneanca pe o strada din Italia. Plecata in Peninsula in urma cu patru ani,  Mihaela R. de 22 de ani a fost incendiata de vie, miercuri dupa-amiaza, pe o strada de la periferia Romei. Scena a fost observata de cativa trecatori, care au povestit ca tanara ar fi fost atacata de doi barbati imbracati cu jachete negre si cu fetele acoperite cu cagule, care au reusit sa dispara, totul petrecandu-se in numai cateva zeci de secunde. „Au lovit-o cu pumnii si cu picioarele, i-au stropit hainele cu benzina, au dat foc si au fugit peste campuri”, au povestit martorii oculari.

Oamenii si-au rupt hainele de pe ei si au incercat sa inabuse flacarile, acoperindu-i trupul. Tanara a fost preluata apoi de o patrula de politie si internata de urgenta, in stare foarte grava, la Spitalul „Sf. Eugenio”, medicii apreciind ca aceasta a suferit arsuri de gradul III pe cincizeci la suta din corp. Intrucat ranile sunt profunde, medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire, tanara aflandu-se sub amenintarea unei septicemii. Cadrele medicale au luat in calcul posibilitatea de a-i reconstitui pielea, dar asteapta ca starea ei sa se amelioreze. „Ma tem ca i-ar putea face rau”, a spus Aldo Forte, consilier regional pentru Politici Sociale, care a vizitat-o la spital pentru a-i oferi asistenta.

Cazul a fost preluat de carabinieri, iar cercetarile preliminare indica faptul ca botosaneanca ar fi practicat prostitutia. Pe acest fond, anchetatorii au avansat doua ipoteze cu privire la mobilul acestei barbarii – ori tanara a vrut sa se revolte, iar proxenetii din zona au vrut sa-i aplice o corectie, ori botosaneanca a fost victima unei razbunari din partea unei bande rivale. Ce le-a dat de gandit carabinierilor a fost, insa, modul feroce ales de agresori de a actiona.

Atacatorii nu au fost identificati.

Tanara a plecat in Italia de la 18 ani

Orfana de tata si provenind dintr-o familie cu cinci copii, Mihaela, cea mai mica dintre surori, a plecat in strainatate imediat ce a implinit 18 ani. Ultima data a fost in tara in luna iulie, cand a venit pentru a participa la nunta a doi frati, care s-au casatorit la o diferenta de numai cateva saptamani. Imediat dupa asta a plecat din nou in Italia. Ieri, cunoscutii inca nu aflasera cumplita veste, iar rudele tinerei nu stiau nici ele nimic. Asta pentru ca mama era plecata la o fata din Satu Mare, iar fratii erau plecati la randul lor prin tara sau prin lume pentru a-si cauta norocul.

Zeci de femei din tara se prostitueaza in strainatate

Povestea Mihaelei seamana cu cea a multor romance. Plecate peste hotare pentru a-si castiga existenta, multe au ajuns sa se prostitueze prin Italia, Spania sau Olanda. Terorizate, obligate de proxeneti, altele de bunavoie, presteaza aceste servicii de trei sau chiar patru ani. Unele, abia trecute de 20 de ani, recunosc cu nonsalanta ca o fac pentru bani si chiar se lauda cu castigul obtinut – 400 de euro pe noapte.

Ridicate de autoritati, ele revin pe strada, singure sau protejate de proxeneti. De altfel, in unele state, precum Italia si Spania, se vorbeste deja de o industrie a sexului, printre prostituate regasindu-se femei din toate natiile. Stau in grupuri mici, pe trotuare, la marginea orasului, cate trei – patru. Poloneze, ucrainence, bulgaroaice, albaneze sau nigeriene. La fiecare raid, politia din Roma prinde cate 35 fete.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *