Prima fabrică de ulei industrial va fi construită la Botoşani

tractor la aratO companie cu capital italian va construi în judeţul Botoşani o fabrică de producere a uleiului industrial, folosit, la rândul său, pentru producerea energiei electrice şi a biodieselului. Fabrica urmează a fi ridicată în comuna Păltiniş, investiţia fiind realizată de firma Grimaldi & Company. Directorul general al firmei, Mirel Manea, susţine că valoarea fabricii se ridică la aproximativ trei milioane de euro.

Uleiul industrial urmează a fi produs din soia, rapiţă sau floarea soarelui. Seminţele vor fi presate la rece, iar uleiul rezultat va fi îmbuteliat, etichetat şi exportat în Italia, acolo unde compania- mamă deţine o unitate de producere a energiei electrice.

„Vom obţine ulei crud, presat la rece. Acest ulei se livrează în străinătate, la partenerii din Italia, iar ei produc curent electric folosind această energie regenerabilă„, a spus Mirel Manea.

Pentru obţinerea materiei prime, Grimaldi & Company va folosi atât cele peste 600 de hectare de teren pe care le deţine deja la Păltiniş, cât şi materie primă achiziţionată de pe piaţă sau produsă pe terenuri arendate.

Fabrica se află, în acest moment, în procesul de autorizare de către autorităţile din Botoşani, ea urmând să funcţioneze cu producţia agricolă din 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *