Festivalul verii, organizat cu bani de la societăţile locale

Festivalul Verii-Summer FestMunicipalitatea botosaneana a primit sponsorizari de la 36 de firme pentru organizarea Summer Fest 2012. Printre acestea se numara societati de constructii care au contracte cu municipalitatea, dar si toate cele patru societati din subordinea Consiliului Municipal. Locativa, Eltrans si Urban Serv au contribuit cu cate 2.000 de lei, directorii societatilor motivand ca in fiecare an au contribuit la organizarea unor sarbatori ale orasului, dar fara ca aceasta sa reprezinte o obligatie.

In acest an, in premiera, Modern Calor a sponsorizat municipalitatea cu 3.000 de lei. „Am primit o solicitare din partea Consiliului Local, daca dorim sa contribuim, nu a fost un ordin”, a declarat Ion Diaconu, directorul Modern Calor. Potrivit datelor furnizate de conducerea Primariei Botosani, contributiile sponsorilor pentru festival au totalizat 113.536 de lei. La aceasta suma se adauga 50.000 de lei alocati de la bugetul municipiului si tot atat de la Consiliul Judetean. Altfel spus, organizatorii manifestarilor au avut la dispozitie 213.536 lei, din care s-au cheltuit  206.268 lei.

Pe scena, sonorizare, montare si ecran, spectacol de lasere s-au platit 56.100 de lei, in timp ce pe artificii si lampioane s-au dat 9.890 de lei. Materialele de promovare a festivalului au presupus un efort financiar de 24.157 de lei.

Din sponsorizari au fost platiti si artistii, onorariile acestora totalizand 98.541 lei. Aici intra Pasarea Colibri, DJ Sava si Andreea D, Guess Who, Cozmita Lascarache si Lautarii Botosanilor, Rapsozii Botosanilor, Bogdan Ota si orchestra. Cazarea si masa artistilor a costat 7.193 lei, iar infrastructura tehnica 10.385 lei.

  Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *