Zeci de benefeciari rromi ai ajutoarelor sociale au luat bani de la stat fără să presteze muncă în folosul comunităţii

subprefectul Sebastian Tocariu
subprefectul Sebastian Tocariu

Zeci de benefeciari rromi ai ajutoarelor sociale şi-au încasat lunar banii de la stat fără să presteze muncă în folosul comunităţii. Situaţia a fost descoperită de comisia constituită săptămâna trecută la ordinul prefectului, cu scopul de a rezolve problema din Parcul Tineretului. Potrivit subprefectului Sebastian Tocariu, doar opt din cei 60 de beneficiari rromi ai ajutoarelor sociale, care locuiesc în zona Parcului Tineretului, au prestat efectiv muncă în folosul comunităţii în contul banilor primiţi. Tocariu a cerut reprezentanţilor Primăriei Botoşani, instituţie care monitorizează aceşti beneficiari, ca aceştia să fie verificaţi şi puşi să presteze muncă chiar în zona unde locuiesc.

Sunt persoane din rândul lor, care spun că se adună şpagă şi sunt trecuţi cu ore efectuate, dar ele nu se fac. Am solicitat ca de luna următoare persoanele să fie implicate în curăţenie, din interiorul clădirii până în cartier. Am cerut monitorizarea efectuării acestor ore în folosul comunităţii, dar şi a plăţilor „, a spus Sebastian Tocariu.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au solicitat, de asemenea, Primăriei Botoşani să facă o verificare în Parcul Tineretului, pentru a vedea câte persoane locuiesc în fapt în ghetouri.

Condiţiile sunt cumplite. Pe un etaj stau 40-50 de persoane şi sunt doar două băi. Dorim să lucrăm mai mult pe partea de educaţie. Am cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să vină cu măsuri concrete şi i-am chemat şi pe mediatori să aibă un raport clar de vizită şi un plan ca toate familiile de acolo să fie vizitate şi monitorizate de două-trei ori pe an. Dorim să implicăm  şi AJOFM, să-i cuprindă în nişte cursuri„, a mai spus subprefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *