Prefectul Constantinescu către directorii de şcoli: Vânzarea auxiliarelor în şcoli de către profesori este nelegală

prefectul Adrian Constantinescu
prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul judeţului Botoşani i-a atenţionat pe directorii de şcoli să nu solicite părinţilor fonduri pentru amenajarea spatiilor si lucrari de renovare. Apelul a fost de Adrian Constantinescu, marţi, în cadrul unei şedinţe pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat-o cu directorii de şcoli.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a atras atenţia directorilor de şcoli că în ultimii doi-trei ani s-a exagerat cu auxiliare gen culegeri, caiete speciale şi reviste, dar şi cu taxarea părinţilor în vederea participării copiilor la diverse concursuri.

Vreau sa va atrag atentia ca vanzarea acestora in scoli a acestor auxiliare este nelegala, in conditiile in care, pentru aceste achizitii, copiii nu primesc bon emis de casa de marcat. În unităţile de învăţământ se desfăşoară diverse concursuri promovate de numeroşi parteneri educaţionali, precum Euro, SMART, Voinicelul, Media Kinder, Năstăsescu şi alte asemenea. Inteleg ca olimpiadele scolare nu mai sunt suficiente si considerati oportun ca elevii sa-si testeze cunostintele si in alte competitii la care participarea lor este conditionata de achitarea unor tarife. Va atrag atentia ca incasarea acestor sume trebuie urmata de emiterea de chitante pentru fiecare participant in parte. O alta problema identificata de mine este aceea a organizarii de tot felul de spectacole cu plata in scoli sau cu participarea organizata de catre scoala. Va cer sa acceptati să se desfăşoare asemenea activităţi doar cu partenerii educaţionali cu care există acorduri scrise încheiate de către ISJ şi numai pe baza biletelor inregistrate la autoritatile locale”, a spus prefectul.

Acesta a cerut directorilor să dispună măsurile necesare pentru a preveni acţiunile ilegale care pot avea ca urmare obţinerea şi manevrarea de bani nefiscalizaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *