Preşedintele CJ, nemulţumit de modul cum au cheltuit primăriile banii. Vezi detalii!

birou florin turcanuPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, îi ameninţă pe primarii din judeţ că anul viitor vor primi fonduri doar dacă vor avea proiecte care să vizeze dezvoltarea comunităţii. Acesta este nemulţumit că au fost date sume importante de bani primăriilor din judeţ şi că acestea au fost cheltuite aiurea. Ţurcanu acuză primarii, de asemenea, că nu decontează naveta cadrelor didactice, iar din acest motiv profesorii refuză să predea la sate.

Fac un apel către toţi primarii din judeţul Botoşani, să înţeleagă că cetăţenii nu trebuie folosiţi doar în campanie. Ei sunt primari acolo şi să facă tot ce depinde de ei, să ducă la îndeplinire programele asumate şi să cheltuie banul public limitat şi cu randament maxim, ceea ce nu s-a întâmplat.  Nu mai împart bugetul la început de an. Toţi banii îi duc în fondul de rulment al Consiliului Judeţean şi vreau să primesc proiecte, să le văd, să văd cât pun ei pentru acel proiect, cât pune eu, care este valoarea lui reală. Şi dau pe proiecte. Nu aşa, că împart 300 miliarde lei şi acum mă uit prin judeţ şi nu se vede„, a spus Ţurcanu.

Acesta susţine că din banii care au fost repartizaţi primăriilor se puteau face 40 km de drum asfaltat. Florin Ţurcanu a început şi nişte vizite la primăriile din judeţ şi a rămas dezamăgit de ceea ce a văzut la Coţuşca.

Acolo, mi-am pus mâinile în cap. Începând de la şcoli, unde este dezastru. Nu se poate. Nu au geamuri, şcolile se duc la vale. Au avut bani, ce au făcut cu banii? Au şi venituri proprii. Ei pot să igienizeze şcolile în regie proprie şi cu 150 milioane lei, nu cu miliarde. Nu putem da bani aşa să punem pavele cu 2 miliarde lei, să vopsim trei clădiri cu un miliard jumătate„, a mai spus preşedintele CJ.

2 thoughts on “Preşedintele CJ, nemulţumit de modul cum au cheltuit primăriile banii. Vezi detalii!

  1. cu regret domnule presedinte dar primarul de cotusca putea sa candideze si ca independent ca lumea tot pe el il alegea, nu usl. are o verticalitate de invidiat asa ca-l improscati degeaba.

  2. nu-i adevarat ce spuneti domnule turcanu, vorbiti in nestiinta de cauza, daca s-ar cheltui banii asa cum procedeaza primarul nostru nu ar mai fi atatia impostori, ca sa nu le zic altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *