Locuitorii unei comune vor referendum pentru demiterea primarului

votareNemulţumiri mari faţă de activitatea primarului unei comune din judeţul Botoşani. Mai mult de un sfert dintre locuitorii acesteia au demarat procedurile pentru destituirea primarului ales pe 10 iunie 2012 şi care se află la primul mandat. Localnicii din comuna Adăşeni au semnat un memoriu prin care cer schimbarea din funcţie a primarului Constantin Drăsleucă (ales din partea Mişcării pentru Botoşani), după ce acesta a luat mai multe decizii greşite.

Pentru demiterea primarului ar fi fost nevoie de semnăturile a 25% din populaţia cu drept de vot a satelor care formează comuna Adăşeni (Adăşeni şi Zoiţani). Cum Adăşeni este cea mai mică comună din judeţ, cu doar 1.090 de alegători (780 în Adăşeni şi 310 în Zoiţani), a fost nevoie s strângerea a circa 300 de semnături.

Cele 300 de semnături au fost transmise prefectului Adrian Constantinescu, care urmează să parcurgă procedurile legale pentru organizarea referendumului. Principala sa obligaţie în momentul de faţă este să verifice dacă semnăturile sunt reale. Dacă da, atunci el va forma o echipă (din care va face parte şi un judecător) pentru demiterea primarului Drăsleucă.

Verificăm autenticitatea semnăturilor din tabelul respectiv„, a spus Constantinescu, care a înaintat deja Poliţiei tabelul cu semnături.

Se pare că în spatele sătenilor care au semnat pe listă se află fostul primar al comunei Ioan Amatrică. Principalele nemulţumiri ale oamenilor sunt legate de angajările pe care primarul le-ar fi făcut de când a preluat mandatul.

4 thoughts on “Locuitorii unei comune vor referendum pentru demiterea primarului

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nu pot sa ma exprim in privinta demiterii primarului, dar aceasta comuna nu a avut de la infiintare si pana acum, de un primar in adevaratul sens al cuvantului. Cu cata greutate s-a obtinut infiintarea acestei comune, ca apoi sa nu aiba cine sa o reprezinte. Nici nu se merita sa amintesc numele primarilor de pana acum, deoarece au fost niste nulitati. Consilierii pe care i-au ales comunitatea datorita unor interese, majoritatea din ei nu stiu sa scrie si sa se exprime corect. Ei au fost folositi in luarea deciziilor convenabile primarului(masa de manevra). Parerea mea este ca aceasta comuna ar trebui desfiintata pentru ca nu are si nici nu va avea cine sa o reprezinte. Jenant, dar aceasta este realitatea. Acest „merit ” il au majoritatea locuitorii acestei comune, pentru ca nu voteaza cu „materia cenusie” ci cu „stomacul”.

  2. cetatene vasile ,daca ai sti ce-i poate,sau ce nu-i poate mintea primarului Drasleuca ai da dreptate fara doar si poate cetatenilor din Adaseni!

  3. apai dragu’ meu nu tot boborul numa’ ce la votat acu putin timp?!in plus, nu am nimic cu adasenenii, doara ma amuz ca a aparut o noua jucarica la indemana boborului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *