Arbori ocrotiţi tăiaţi la Dorohoi

Dorin Alexandrescu
Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi

Lucrarile de reamenajare a parcurilor incepute de municipalitatea dorohoiana a starnit reactii virulente in randul localnicilor care sunt de parere ca astfel municipiu va pierde din farmec.

In plus si partidele politice din opozitie au reactionat si vor cere in urmatoarea sedinta de Consiliu Local explicatii despre intreaga actiune. „Au fost taiati 17 arbori seculari. Multi erau marcati ca si arbori ocrotiti de lege. Vrem sa stim daca autoritatile competente au avizat masacrul creat in parcurile din Dorohoi, ce se face cu lemnul rezultat, cine finanteaza aceasta distrugere si mai ales la ce vila a plecat gardul parcului de la Posta, gard din fier forjat vechi de 100 de ani„, a sustinut Liviu B., reprezentantul protestatarilor.

Aceeasi reactie vehementa au avut-o si omul de afaceri Mihai Debeli si Vasile Gherasim, fostul primar al Dorohoiului, care sustin ca taierea arborilor seculari poate fi considerata „un adevarat masacru adus istoriei acestui oras”. Mihai Debeli a mai spus ca o situatie similara a existat si anul trecut, cand au fost taiati mai multi copaci de la intrarea in Dorohoi dinspre Botosani.

In replica, reprezentantii Primariei sustin ca arborii taiati ar fi putut cadea oricand peste trecatori.

Pe langa reamenajarea parcului din zona Postei in curand va intra in modernizare si cel de langa cladirea primariei. Reamenajarea parcurilor dorohoiene include schimbarea bordurilor, pavelare, plantare de flori si montarea unui mobilier stradal nou.

  

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

One thought on “Arbori ocrotiţi tăiaţi la Dorohoi

  1. nu suntem de acord cu taierea arborilor din parcuri!!!
    multe tampenii se fac in dorohoi( dupa bubuiturile buteliilor pt speriat ciori (sic!) urmeaza actiunea iresponsabila a taietorilor de copaci) Oare ce firma nu mai are de lucru si se apuca acum de taiat parcuri???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *