Record de dosare în lucru la Tribunalul Botoşani

grefieri Tribunalul BotosaniMagistraţii Tribunalului Botoşani ar putea atinge, în 2012, recordul de dosare soluţionate.

Potrivit preşedintelui Tribunalului, Adrian Toporăscu, volumul activităţii fiecărui judecător ar putea depăşi la sfârşitul anului 1.000 de cauze, în condiţiile în care în primele şase luni ale anului fiecare judecător a soluţionat deja 507 cauze.

Statisticile Tribunalului arată că în primul semestru al anului erau înregistrate 12.177 de dosare, dintre care 6.364 nesoluţionate anul trecut, iar 5.813 cauze noi. Numărul de cazuri aflate în lucru la instanţa din Botoşani este cu 25% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prima soluţie pe care o vedem este rediscutarea schemei de personal. În acest moment, Tribunalul Botoşani are 24 de judecători, dar, potrivit unui studiu de impact care s-a efectuat, s-a constatat că este nevoie de încă opt posturi”, a afirmat Toporăscu.

Cele mai aglomerate secţii sunt cele de contencios administrativ şi de litigii de muncă, în special ca urmare a nemulţumirii populaţiei faţă de taxa auto şi faţă de diminuarea unor drepturi salariale.

Constatăm două cauze principale pentru creşterea numărului de cazuri de la un an la altul. În primul rând este vorba despre faptul că cetăţenii noştri refuză sau nu înţeleg rolul căilor alternative de soluţionare a litigiilor, iar pe de altă parte multe litigii se declanşează ca urmare a luării unor măsuri prin acte normative”, a adăugat Toporăscu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *