Discuţii aprinse în Consiliul Local de la taxa de la spaţiul de joacă din parcul „Mihai Eminescu”

sedinta Consiliu localDiscuţii aprinse şi contradictorii între consilierii locali de la taxa locului de joacă din parcul „Mihai Eminescu”. Executivul Primăriei a propus reducerea cu aproape 50% a tarifului la locul de joacă, de la 21 lei pe oră la 11 lei pe oră. Această propunere a stârnit nemulţumiri în rândul unor consilieri locali. Consilierul PER, Gheorghe Iavorenciuc, a cerut ca accesul copiilor la locul de joacă să fie gratuit.

Nu vrem să obţinem profit pe copii. La Disneyland sau la muzeele din lume, accesul celor care nu au un bănuţ este asigurat. Vă rog din suflet, accesul la parcul de joacă să nu-l obstrucţionăm tuturor copiilor. Să-l tragă mama de urechi că nu are un leu„, a spus Iavorenciuc.

sedinta CLLa rândul său, consilierul local Eugen Ţurcanu, care este şi directorul Serviciului public de administrare baze sportive şi zone de agrement, a declarat că accesul la spaţiul de joacă respectiv nu poate fi gratuit pentru că toată investiţia de acolo ar fi distrusă. Mai mult, Ţurcanu susţine că nu au fost amortizate cheltuielile de la acel loc de joacă.

Nu s-a amortizat tot. S-au amortizat 268.000 lei dintr-un total investit în zona de agrement de 440.000 lei. Undeva, încă 100.000 lei mai este de amortizat. S-au investitit sume importante în acea zonă şi mai avem de recuperat din amortizări„, a spus Ţurcanu.

El a mai explicat că hotărârea de Consiliu Local privind reducerea tarifului va avea efect peste o săptămână-două, după ce va primi avizul Instituţiei Prefectului, şi că este deja tardivă.

Acest spaţiu va mai funcţiona maxim două săptămâni, atunci când va deveni operaţională şi hotărârea. Este final de sezon şi tariful acesta va fi aplicat cel mai probabil din aprilie anul viitor„, a mai spus Ţurcanu.

O poziţie a avut şi consilierul PSD, Mihaela Huncă: „Eu susţin acest proiect de hotărâre, pentru că, într-adevăr, prin micşorarea tarifului vor avea acces la parc mai mulţi copii. Astfel, ar putea ca încasările să fie mai mari. Consider că este un prim pas„, a precizat Mihaela Huncă.

Proiectul de hotărâre a primit votul consilierilor, tariful pe minut urmând să fie de 0,19 lei. 

Este un prim-pas. Vom vedea care sunt efectele şi asupra bugetului, în ce măsură cresc încasările. Să nu ne lăsăm influenţaţi de atitutudini mai puţin raţionale. E bine să avem sufletul cald, dar să ne păstrăm mintea rece„, le-s spus consilierilor primarul Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *