Direcţia de Sănătate Publică: Apa de la Darabani nu prea este potabilă. Conţine mult fier!

directia de sanatate publicaAutorităţile sanitare botoşănene atrag atenţia asupra calităţii proaste a apei potabile pe care o consumă locuitorii oraşului Darabani. Inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică au efectuate controale recente în judeţ, în vederea determinării calităţii apei, şi au constatat că apa de la Darabani conţine prea mult fier. Ei speră ca autorităţile locale, dar şi operatorul de apă, să găsească soluţii şi să schimbe sursa de alimentare cu apă din zonă.

„Apa de la Darabani nu prea este potabilă. La Darabani sunt nişte foraje subterane, dar prost alese de la început, de când s-a construit staţia. Acolo, apa conţine mult fier, dar aceste depăşiri se pot corecta. Există riscul de expunere la fier din partea consumatorilor, iar schimbarea sursei implică costuri foarte mari„, a declarat Silvana Tudorache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Directorul societăţii Nova Apaserv susţine că de aproape o lună a fost schimbată sursa de alimentare la Darabani, după ce mai multe izvoare au secat.

Acolo s-a pus o pompă în Prut şi vom vedea ce analize ies. Acum se amestecă sursa veche, nişte izvoare care sunt pe malul râului Prut, dar acestea au secat, şi luăm apă din Prut ca să alimentăm drenurile. Dar trebuie să plouă, să se ridice din nou nivelul Prutului şi să se alimenteze din nou drenurile. Dacă până în iarnă nu plouă suficient, vor fi probleme mari în zonă„, a spus Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv.

Aproape 1400 de locuitori ai oraşului Darabani sunt racordaţi la Nova Apaserv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *