Liviu Axinte, liderul LSI: În unele şcoli sunt numiţi directori din afara colectivului didactic, măsură cu caracter evident politic

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Unele şcoli au directori numiţi din afara colectivului didactic, fiind o măsură totală neinspirată şi cu caracter evident politic, a declarat liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte. El susţine că nu există niciun argument pentru care au fost făcute aceste numiri din afară, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în câteva şcoli botoşănene.

Am avut şi noi discuţii cu colegii din şcoli şi cred că în şcolile respective se găseau profesori cu grade didactice, cu doctorate, care să poată fi directori şi nu trebuiau mutaţi de la o şcoală la alta, ca să se creeze o stare de tensiune„, a spus Axinte.

Acesta a criticat faptul că s-a ajuns în ultimii patru ani ca toate funcţiile de conducere din învăţământ să fie ocupate pe bază de delegaţie.

Constatăm de o mare bucată de timp, de patru ani, faptul că este un mod de a conduce cel cu delegaţie şi este cel mai eficient din punct de vedere politic, respectiv să conduci un sistem cu delegaţi A fost anunţat şi concursul pentru inspector general, dar s-a amânat„, a adăugat liderul LSI.

3 thoughts on “Liviu Axinte, liderul LSI: În unele şcoli sunt numiţi directori din afara colectivului didactic, măsură cu caracter evident politic

  1. Aveti mare dreptate…S-au numit directori din afara unitatilor scolare ceea ceea ce este o jignire pentru colectivele didactice.
    Aceste propuneri au fost facute in special de PNL prin conducerea locala/ judeteana/CJ, iar d-na insp.gen.Hunca a trebuit sa execute .
    Este o jignire pentru colectivele didactice sa fie numite persoane din afara scolii sau persoane care nu sunt apreciate pozitiv in scoala respectiva.
    A nu se confunda scolili cu altceva…de ex.afaceri comerciale…
    Ministerul trebuie sa elaboreze metodologia de aplicare a LEN asa incat lucrurile sa fie cat se poate de clare. Numirea conducerii scolilor nu trebuie sa se faca pe criterii politice/ posturile de directori nu trebuie sa fie ocupate de persoane care nu au nicio treaba cu scoala respectiva, care nu se bucura de respectul si consideratia angajatilor , a elevilor si copiilor. Sunt multi care profita de aceste situatii pentru a se muta de la tara la oras sau fiind titular ca invatator trece ca prof. desi nu a profesat NICIODATA in specialitatea pt.care are studii ,,SUPERIOARE”
    Sunt in scoli oameni valorosi care trebuie respectati nu terfeliti!
    ROG sindicatele sa ia atitudine si sa solicite MEdCTS elaborarea de legi clare asa incat sa nu poata fi interpretate in fel si chip.
    S.O.S SCOALA ROMANEASCA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *