Revoltător! Un profesor cu 9,55 la titularizare nu îşi găseşte post în învăţământ

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Un profesor care a obţinut nota 9,55 la concursul de titularizare nu a reuşit nici la această dată să obţină un post în învăţământ, în ciuda mediei mari pe care o are.  Este vorba de un cadru didactic botoşănean, profesor de geografie, care încă mai umblă după un post, însă cu slabe speranţe să îl obţină. Şi asta pentru că există discipline precum geografie, chimie sau biologie, unde nu sunt catedre. Paradoxal, profesori cu note de 5 au reuşit să prindă un post în învăţământ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi reprezentanţii sindicatelor locale caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

La disciplina geografie, la nota 9,55 nu este catedră. Sunt discipline precum geografie, biologie, chimie, unde nu sunt posturi. Acest cadru didactic are şi doctorat în geografie şi am înţeles că i se vor da prin fiecare şcoală câte două ore, însă nu este o soluţie„, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

La nivelul judeţului au mai rămas neocupate în jur de 200 de posturi în învăţământ. Acestea vor fi repartizate în şedinţele publice din 6 şi 7 septembrie.

9 thoughts on “Revoltător! Un profesor cu 9,55 la titularizare nu îşi găseşte post în învăţământ

  1. Doctoratul nu este un criteriu de repartizare! La disciplina geografie au fost note mai mari de 9,55, acordate celor care nu sunt doctori in geografie.Domnul profesor a avut posibilitatea sa obtina un post la geografie in sedinta publica din 31 august, probabil a refuzat sau nu s-a prezentat.Posturile au fost la 15-20 km de oras.

  2. Sunt posturi si la tara! Ce acolo nu sunt tot copiii nostri? Ei nu trebuie educati de un cadru didactic cu asa pregatire? Am vazut pe http://www.titularizare.2012.ro ca dupa ultima actualizare (01.09.2012) mai erau posturi pe disciplina geografie in judet. Ori acolo „inaltimea voastra”tuseste.

  3. Ce note a obtinut, acest doctor in geografie, anii trecuti la titularizare, (cind se dadeau subiecte din disciplina in care este doctor), peste 7? Nu cred, daca lua peste 7 era titular. Acesti doctori de la USV nu pot preda la tara?

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    da, si nu e singurul sunt zeci si zeci, si eu am luat prima nota si ce, unde sa ma duc???? Toata lumea sa dea concurs, nu altii stau titulari de pe vremea lu Ceasca cu dosaru cum era odata, nu e corect, altu da in fiecare an examen si altu sta bine merci…si daca vrea face ora, daca nu, mai bea un pic. etc….ce sa mai zicem…

  5. unde e catedra de fizica de la vorona ocupata de apetroaie neculai in sedinta publica (bravo lui), la LPS ,peste tot ni se comunica ca are doctoratul la sorbona,(dar nu a luat deful)…si nu ARE ore….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *