Poştaş fugit cu banii pensionarilor

Posta Romana oficiu postal BotosaniUn fost factor poştal din Dorohoi este cercetat pentru delapidare, fals şi uz de fals, fiind bănuit că a furat aproape 20.000 de lei din pensii. Viorel A. de 44 de ani este căutat de oamenii legii, din februarie. Imediat ce a aflat că poliţiştii de la Investigarea Fraudelor îl verifică, bărbatul nu a mai venit la serviciu, el sunându-şi superiorii pentru a spune că a plecat la muncă în străinătate.

Viorel A. ar fi profitat că a fost mutat pe un sector nou şi le-ar fi cerut colegilor să-i dea lui cupoanele şi banii pentru anumiţi pensionari, pe motiv că-i sunt apropiaţi şi trece oricum pe la ei. O parte din bani nu au ajuns niciodată la destinatari, iar în final suma cu care doi dintre colegii poştaşului au fost ţepuiţi depăşeşte 18.000 de lei.

Iniţial nimeni nu a avut nicio suspiciune, întrucât Viorel A. le returna colegilor taloanele semnate şi completate. În fapt datele erau falsificate. După ceva timp au început să apară, însă, pensionari care se plângeau că nu primesc banii sau îi primesc cu întârziere.

 Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *