Actriţă din Botoşani, premiată la Gala Tânărului Actor HOP

loredana cosovanuBotoşăneanca Loredana Cosovanu a fost desemnata cea mai buna actrita la Gala Tanarului Actor HOP, eveniment desfasurat in perioada 29 august-1 septembrie la Mangalia.

Actrita in varsta de 23 de ani a impresionat juriul prin modul de interpretare a monologului „Crize” dupa Mihai Ignat. Talentul artistei, care a absolvit Universitatea „George Enescu” in 2009, a fost recunoscut si apreciat de regizorul Radu Afrim, coregraful Florin Fieroiu, dramaturgul Radu Macrinici, respectiv de actorii Virginia Mirea si Marius Rizea. Cu celebrul regizor Radu Afrim a avut prilejul sa colaboreze pentru doua spectacole importante montate la Teatrul National „Vasile Alecsandri”. Tanara actrita originara din Botosani a fost selectata sa joace in spectacolul „Dawn-Way (Oameni slabi de ingeri. Ghid de refolosire”, alaturi de actori consacrati ai Nationalului, precum Pusa Darie, Florin Mircea (care a trecut in nefiinta – n.r.), Catinca Tudose, Gelu Zaharia, Doru Aftanasiu sau Radu Ghilas.

Spectacolul, pus in scena dupa piesa dramaturgului rus Oleg Bogaev, a avut premiera anul trecut, in luna februarie. Cel de-al doilea spectacol regizat de Radu Afrim din distributia caruia face parte este „Visul unei nopti de vara” dupa William Shakespeare. Loredana interpreteaza rolul Hermiei, care este curtata de Lisandru si Demetrius, in pielea carora intra actorii Vlad Volf si George Cocos. Spectacol – adaptare nonconformista dupa textul clasic al lui Shakespeare – a avut premiera la Nationalul iesean in luna iunie.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *