Activitate de formare a formatorilor la Casa Corpului Didactic Botoşani

casa corpului didactic lansare proiectCasa Corpului Didactic a găzduit, duminică, o activitate de formare a 40 de formatori în învăţământ. Acţiunea face parte din proiectul „Competenţă, profesionalism şi dimensiune europeană prin integrare TIC în actul educaţional”, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş, Casa Corpului Didactic Botoşani, Universitatea Danubius Galaţi şi SIVECO România.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii învăţământului prin corelarea pregătirii cadrelor didactice cu nevoile şi interesele elevilor, crearea de alternative moderne la formele clasice de formare continuă, dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar precum şi corelarea acestora cu cerinţele europene.

Astăzi a avut loc acţiunea de formare a formatorilor, un lucru extrem de important şi care stă la baza activităţilor ulterioare. De formarea acestea depinde cum vor şti formatorii noştri să ducă mai departe toate informaţiile pe care le capătă acum. Sunt patru module de curs, două module sunt create de echipa SIVECO, încă două de la alt partener din cadrul proiectului, Universitatea Danubius din Galaţi, iar formatorii vor fi împărţiţi pe categorii de competenţă. Unii cu competenţe informatice mai mult, ceilalţi pe parte pedagogică şi didactică„, a declarat Emil Dragomirescu, reprezentant SIVECO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *