Doar 23% dintre candidaţi au promovat bacalaureatul de toamnă. Vezi notele!

Doar 23% dintre candidaţii sesiunii a doua a examenului de bacalaureat au fost declaraţi admişi. Procentul este unul mic, însă aşteptat de cadrele didactice. Potrivit unei situaţii prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, doar 244 de elevi au promovat examenele, din 1265 prezenţi. Un număr de 265 de elevi din cei 1530 înscrişi au absentat.

În această a doua sesiune nu a fost nicio medie de 10 şi nici între 9 şi 9,99. Doar două medii au fost între 8 şi 8,99. Un număr de 45 de candidaţi au luat note între 7 şi 7,99, iar alţi 244 au note între 6 şi 6,99. Medii între 5 şi 5,99 au 154 candidaţi, cei mai mulţi dintre cei prezenţi la examen obţinând medii sub 5, respectiv 816.

Sincer să spun, nici nu mă aşteptam la un procent foarte mare, având în vedere că o mare parte a acestor candidaţi nu au participat la activităţile de pregătire în vederea susţinerii examenului de bacalaureat„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

 Reprezentanţii IŞJ anunţă măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete anul viitor.

Vom lua toate măsurile care se impun, ca să pregătim examenul de bacalaureat de anul viitor. Se vor intensifica activităţile de formare cu profesorii evaluatori, dar mai ales pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat„, a adăuga şefa IŞJ.

Vezi notele: http://bacalaureatseptembrie.cloudapp.net/RapoarteJudet.aspx?jud=9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *