Prefectul Constantinescu: Microbuzele care asigură transportul local nu oferă condiţii decente şi sigure botoşănenilor

Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani
Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani

Prefectul Adrian Constantinescu a solicitat deblocarea situaţiei privind transportul local cu maxi-taxi pe traseul 2. Astfel, microbuzele vor face curse regulate până în Cătămărăşti Deal timp de o lună, până ce societatea Microbuzul se va conforma şi va intra în legalitate cu licenţa de transport. În schimb, prefectul s-a arătat nemulţumit de condiţiile din aceste microbuze. 

Date fiind implicaţiile sociale, am rugat ieri la amiază (joi.nr) deblocarea situaţiei din Cătămărăşti. Am solicitat ca microbuzele sa-şi facă traseul, dar am dat termen de o lună pentru ca să se intre în legalitate, pentru că Microbuzul nu are licenţă de transport în afara municipiului Botoşani. În plus, am solicitat ca, în funcţie de planurile de afaceri, să se ia considerare înnoirea parcului auto pentru transportul în comun. Aceste microbuze nu oferă condiţii decente şi sigure botoşănenilor.  Spaţii prea mici, scaune şi bare de susţinere nesigure şi astea sunt doar câteva probleme„, a spus prefectul de Botoşani.

Joi, microbuzele de pe traseul 2 au mers doar până la fabrica de mobilă şi nu până în Cătămărăşti Deal, în urma unei decizii luate de inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

2 thoughts on “Prefectul Constantinescu: Microbuzele care asigură transportul local nu oferă condiţii decente şi sigure botoşănenilor

  1. Ca sa nu mai spunem si de faptul ca parcarea acestor microbuze pe timpul noptii se face la domiciliul soferilor (cartier Bucovina , ANL Bucovina si nu numai ) blocind de multe ori atit aleile inguste dintre blocuri si ocupind locurile de parcare din aceste zone si asa destul de aglomerate si insuficiente ). Si asta cu acordul tacit al politiei locale si al institutiilor abilitate sa verifice daca se respecta sau nu locul de garare conform licentei obtinute . E adevarat ca si unii soferi de la RVG procedeaza la fel sfidind pur si simplu o HCL din 2009 cu privire la circulatia si locurile de parcare in municipiul Botosani . POATE DE DATA ASTA AUDE SI VEDE SI CINE TREBUIE. Cit priveste modernizarea parcului auto de la MICROBUZUL SRL , sa fim noi sanatosi . O sa ne creasca copiii mari si poate doar nepotii nostri vor prinde vremea microbuzelor confortabile si spatioase conform legislatiei in vigoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *