Bombă găsită pe un drum comunal din Cristeşti

Descoperire neobişnuită şi extrem de periculoasă la Ghilăneşti, comuna Cristeşti, unde un bărbat, care se deplasa cu căruţa pe un drum comunal, a găsit o bombă. Solicitaţi să intervină, pirotehniştii au ridicat muniţia şi au transportat-o în poligonul de la Copălău, îndepărtând astfel pericolul. 

Bărbatul a povestit că joi seară, în timp ce se deplasa cu căruţa pe un drum pietruit din comună, a observat pe partea carosabilă, un element de muniţie. Realizând pericolul, acesta a solicitat ajutorul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Echipa de pirotehnişti, condusă de mr. Ştefan Uşurelu, a stabilit că elementul de muniţie este o bombă de aruncător, cal. 82 mm, ce provine din cel de-al doilea război mondial.

Muniţia era în perfectă stare de funcţionare şi putea exploda la orice acţiune mecanică. I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *