Pensionarii s-au plâns prefectului că sunt puşi la plata unor servicii medicale

intalnire prefect pensionariCoplata serviciilor medicale, nedecontarea biletelor de călătorie, introducerea plăţii pentru biletele de tratament sunt câteva dintre problemele ridicate de reprezentanţii structurilor sindicale ale pensionarilor din Botoşani într-o întâlnire cu prefectul judeţului.

În urma unei invitaţii, Adrian Constantinescu  a fost joi, 30 august, în vizită la sediul Sindicatului Judeţean al Pensionarilor, unde a ţinut să fie pus la curent cu greutăţile pe care le întâmpină botoşănenii mai în vârstă.

Liderii pensionarilor au semnalat prefectului că sunt nevoiţi să plătească pentru multe servicii medicale ce devin din această cauză inaccesibile.

S-au făcut referiri la procedurile Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe”, la serviciile stomatologice şi oftalmologice. Fiind cotizanţi la sistemul asigurărilor de sănătate, vârstnicii consideră nejustificată introducerea coplăţii.

Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Judeţean al Pensionarilor, a subliniat că de la an la an scade numărul biletelor de tratament puse la dispoziţie prin ministerul muncii şi se introduc noi criterii şi proceduri pentru selectarea beneficiarilor.

Reprezentantul medicilor pensionari a arătat că nu este corect să se plătească CAS şi impozit pe pensie.

„Există o categorie de pensionari care nu plăteşte CAS, şi mă refer la magistraţi. Iar noi, după 30-40 de ani de activitate medicală trebuie să plătim. Este nefiresc.”, a explicat medicul Gheorghe Avram. 

            Gheorghe Prăjinaru a atras atenţia asupra faptului că în acest an biletele de tratament pentru veteranii de război trebuie plătite cu 50% din pensia beneficiarului, dar şi că biletele de călătorie cu mijloace auto nu mai sunt acceptate pentru veterani sau văduvele acestora, dacă aceştia pleacă dintr-o localitate ce are staţie CFR.

            „Cunosc multe dintre problemele ridicate de liderii pensionarilor pentru că le-am întâlnit inclusiv la mine în familie. Vom căuta soluţii pe plan judeţean, iar acolo unde se va impune, vom solicita modificări legislative atât autorităţilor centrale cât şi parlamentarilor de Botoşani.”, a fost concluzia prefectului Adrian Constantinescu după întâlnirea cu sindicaliştii pensionari.

One thought on “Pensionarii s-au plâns prefectului că sunt puşi la plata unor servicii medicale

  1. DOCTORII de arginti nu mai au limite! CARE JURAMANUL LUI HIPOCTATE !SA MA SCUZE MEDICII SI DOCTORII CARE MAI AU VERTICALITATE , NU SUNT BAGATI IN TROACA CELOR FARA DE CARACTER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *