Consilierul judeţean Mircea Costea vrea ca Botoşaniul să fie protejat de scuturile antigrindină din Republica Moldova

mircea costea
Mircea Costea

Consilierul judeţean Mircea Costea vrea ca judeţul Botoşani să fie protejat de scuturile  antigrindină din Republica Moldova. Acesta a declarat că a făcut o propunere în cadrul Consiliului Judeţean privind o colaborarea transfrontalieră cu Republica Moldova din acest punct de vedere, în contextul în care judeţul Botoşani a fost afectat şi anul acesta de grindină. Potrivit lui Costea, sistemul antigrindină din Moldova ar putea deservi şi judeţul Botoşani şi, în plus, ar implica costuri mai mici.

La începutul lunii am avut o întâlnire a ecologiştilor cu reprezentanţii meteorologilor, în care s-a discutat efectele încălzirii globale. S-a atras atenţia că în următorii ani vom avea mari schimbări de climă şi se vor înteţi fenomenele extreme, cum sunt vijeliile, ploi ambundente şi în special grindină. O parte a judeţului a fost afectată de grindină, s-au distrus multe culturi, case, iar nici până în ziua de astăzi la Guvern nu s-au găsit bani ca oamenii să fie despăgubiţi. Pentru a preveni asemenea lucruri care în viitor se vor manifesta cu mai multă intensitate, am propus o colaborare transfrontalieră cu Republica Moldova, care are din punct de vedere tehnic pus la punct un sistem antigrindină, care funcţionează bine la ei„, a spus Costea.

One thought on “Consilierul judeţean Mircea Costea vrea ca Botoşaniul să fie protejat de scuturile antigrindină din Republica Moldova

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    bravo!!!!!!!!!!!!!
    o initiativa foarte buna.
    sunt fermieri care din cauza grindinei pot intra in faliment.
    speram sa fie incheiat acest protocol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *