Primăria ar putea amenda proprietarii aparatelor de aer condiţionat. Vezi de ce!

aer conditionat scurgerePrimăria municipiului Botoşani ar putea amenda proprietarii de aparate de aer condiţionat. Viceprimarul Cosmin Andrei lucrează la un proiect de hotărâre, care va fi supus dezbaterii Consiliului Local, cu privire la sancţionarea celor care folosesc aparate de aer condiţionat şi nu au amenajat scurgeri pentru apa rezultată din condens.

El consideră că prin acest act normativ deţinătorii de aparate de aer condiţionat vor fi obligaţi să canalizeze sau să colecteze apa reziduală produsă de acest aparat. Soluţia este fie conectarea scurgerii aparatului de aer condiţionat la reţeaua pluvială, fie colectarea, prin intermediul unor recipiente, a apei evacuate în urma condensului.

Cei care au aer condiţionat trebuie să îşi rezolve problemele de scurgere, în special cei care deranjează comunitatea, care distrug faţadele blocurilor, trotuarele sau deranjează cetăţenii„, a afirmat Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, hotărârea va prevedea un termen de intrare în legalitate pentru toţi deţinătorii de aparate de răcire a locuinţelor, iar în cazul neconformării vor fi aplicate sancţiuni. Cei care vor urmări aplicarea actului normativ vor fi poliţiştii locali.

Viceprimarul susţine că prin acelaşi act normativ se va impune ca blocurile în construcţie, care au prevăzute din construcţie instalaţii de aer condiţionat, să fie prevăzute cu canale de scurgere.

9 thoughts on “Primăria ar putea amenda proprietarii aparatelor de aer condiţionat. Vezi de ce!

  1. Misto, au gandire pozitiva PSD – istii, tot ce au promis in campanie el si cu „Neamtul” este finalizat…. de aceea probabil trebuie rezolvat problema AC – urilor. Prima masura ar fi sa se inventarieze, sa se obtina proiect, aviz, taxa,de la viceprimarul ales, si cu aprobare de la PSD ca nu deranjeaza capul odihnit a lui vicele….s.a.m.d. toul va fi OK in municipiul Botosani.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Deci, un mhuist acest vice!!!! On bhou ordinar care vrea sa mai puna o dijma…. Ma intreb…nu da amenda si celui de sus, cand ploua???!!huoooooo!!!! Ordinarule!!!!!hoti nemernici!!!!! De n-ati mai apuca ziua de maine!!!!! Vedea-v-as cu iarba pe „chept”!!!!!

  3. ca sa vezi ce mult deranjeaza cateva picaturi de apa…mare-i gradina Domnului! pai dom’ vice: dar cu apa de ploaie ce facem? cu peretii negri de peste tot de atata ploaie cum procedam? ii dam amenda lui Sf. Petru? este incredibil ce le poate mintea.

  4. Rusine sa va fie, ca nici nu sa uscat cerneala din foaia de angajare,si deja a-ti trecut la represiuni asupra botosenenilor care vau votat!

  5. In curand vom vedea ca si scurgerile de la balcoane vor trebui reglementate. Abia astept sa vad ce va face Primaria in acest sens!

  6. Dlor. toti cei care aveti montate aere conditionate conform gandirii edililor nostri sunteti obligati sa va montati si apometre pe coloana de condes ca sa puteti plati canalizarea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *