Cursa împotriva unei morţi anunţate

IJP BotosaniMai multe echipaje ale Biroului de Investigatii Criminale si de la Ordine Publica au inceput sa scotoceasca padurile si iazurile din jurul Dorohoiului, dupa ce un copil de 15 ani a disparut dintr-un centru de plasament din al doilea municipiu.

Din cate se pare, Tiberiu Iulian Foca si-a pus la punct cu lux de amanunte plecarea din centrul de plasament. Duminica noaptea el a legat cu o funie clanta usii camerei, in care locuia singur, si a coborat pe geam. Pe masa, politistii au gasit un jurnal, in care, pe langa scrisoarea prin care ameninta ca se sinucide, apar pasaje biblice, toate despre moarte si disperare scrise in germana, limba pe care o invata in scoala. Pe una din pagini a schitat un fel de itinerariu pe care urma sa-l strabata pana la un asa-numit „lac” unde intentiona sa se inece. In scrisoarea de adio, baiatul a scris ca viata lui este trista si nu merita sa fie traita si ca „Mai bine ma sinucid decat sa mor de inima”. Asta, desi nimeni nu stia ca ar fi fost bolnav.  

Baiatul a mai scris ca nu vrea „sa murdareasca camera de sange”. De asemenea a lasat cate un mesaj pentru fiecare prieten.

Mobilizare pentru gasirea copilului

Politistii au aflat ca baiatul a parasit Dorohoiul pe traseul descris, urma pierzandu-i-se undeva in judetul Suceava. „Semnalmentele lui au fost trimise in intreaga tara si speram sa-l identificam in viata in curand”, a declarat comisarul sef Marcel Prichici, seful Politiei Dorohoi.

Tiberiu Iulian Foca are in jur de 1,70 metri, circa 65 de kilograme, parul blond tuns scurt, ochi verzi. La data disparitiei era imbracat cu geaca bej cu negru, blugi, pantofi sport din piele alba cu o dunga albastra. Avea un rucsac asupra sa, insa niciun act de identitate si nici mobil.

Cei care pot da detalii despre el sunt rugati sa sune de urgenta la 112 sau sa se adreseze celui mai apropiat post de politie.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *