Şefa IŞJ despre şcolile fără autorizaţii: Copiii vor merge la şcoală, iar noi vom face demersuri să se asigure apă curentă

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, nu este de acord cu închiderea unităţilor de învăţământ care nu au autorizaţii sanitare de funcţionare. Ea spune că acest lucru nu este posibil, chiar dacă sunt şcoli care nu au apă curentă şi au grup sanitar în exterior.

Ce înseamnă asta, ca dintr-o anumită comună copii să nu înveţe? Orice copil are dreptul la şcoală. Copiii vor merge la şcoală, iar noi vom face demersuri să se asigure apă potabilă şi apa curentă. Aici este foarte greu de realizat, dar trebuie ca şi autorităţile locale implicate. Şcoala este a comunităţii locale. Este bine ca ]n această perioadă atenţia primăriilor să fie către şcolile din comunităţile lor„, a precizat Mihaela Huncă.

Peste 30 de şcoli din judeţ nu vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare în noul an şcolar.

One thought on “Şefa IŞJ despre şcolile fără autorizaţii: Copiii vor merge la şcoală, iar noi vom face demersuri să se asigure apă curentă

  1. Aveti mare dreptate d-na ins.sc.gen.
    Prioritatea nr.1 a primariilor si consilierilor locali ar trebui sa fie educatia copiilor-viitorul nostru al tuturor.
    Dar….prioritatile lor sunt altele…afaceri, rezolvarea intereselor personale, oferirea de posturi clientelei police, dirijarea banilor pt. investitii preferentiale nu dupa necesitati urgente…etc.
    Numirea directorilor dupa interesele primarilor( altele decat bunul mers al activitatilor), nepotism sau alte criterii impuse de conducerea politica de la nivel local sau judetean este cea mai mare lovitura data invatamantului care este si asa la pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *