Discuţii în Consiliul Judeţean pe seama alocării sumei de 50.000 lei pentru Festivalul Verii

sedinta cj iulie 2012Aprobarea sumei de 50.000 lei din bugetul judeţului pentru Festivalul Verii SummerFest a iscat discuţii în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean. Consilierul judeţean al Partidului Ecologist, Mircea Costea, şi-a exprimat nemulţumirea că în urma organizării festivalului a fost distrus spaţiul verde din municipiu, în timp ce fostul primar Cătălin Flutur a cerut modificarea proiectului pentru a nu încălca legea achiziţiilor publice.
Consilierii PDL au acuzat că banii au fost daţi după finalizarea festivalului şi nu înainte.
Am propus să se modifice acordul de parteneriat. În acord se spune că municipiul Botoşani va contribui cu 50.000 lei, iar judeţul Botoşani contribuie cu suma de 50.000 lei având destinaţia cheltuieli montare şi închiriere scenă şi scenă tehnică. 50 mii dintr-o parte şi 50 mii dintr-o parte înseamnă 100 mii lei. Nu putem da cu această destinaţie, trebuia să se facă o licitaţie„, a spus Flutur.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că instituţia pe care o conduce a intrat în parteneriat cu Primăria Botoşani, în vederea finanţării Festivalului Verii, dat fiind faptul că la manifestare au participat şi cetăţeni din judeţul Botoşani.
Acest eveniment a fost pentru cetăţeni. Noi nu am politizat acest eveniment şi am avut şi noi disponibilitatea să îl susţinem. Nu am fost nici măcar acolo, să facem discursuri, ca să spună cineva că, cu banii Consiliului Judeţean, vrea Florin Ţurcanu să-şi atragă voturi„, a spus preşedintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *