Un profesor din Botoşani, desemnat profesorul anului 2012 şi câştigător al distincţiei European Language Label

Rodica Mighiu, purtator de cuvant al ISJ
Rodica Mighiu, purtator de cuvant al ISJ

Un profesor din Botoşani a fost desemnat profesorul anului 2012 şi câştigător al distincţiei individuale European Language Label 2012, pentru învăţământul preuniversitar. Elena Irimescu, profesor la Şcoala „Grigore Antipa” Botoşani a obţinut cel mai mare punctaj, respectiv 165 puncte, din cele 26 candidaturi depuse. Premiile European Language Label pentru iniţiative inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor străine se acordă din anul 2002.

Anul acesta au fost depuse 31 de proiecte la nivel naţional, dintre care şapte proiecte au fost din judeţul Botoşani, cinci dintre acestea fiind premiate.

Este pentru prima dată când se acordă distincţii individuale în 2012, astfel încât au fost depuse 26 de candidaturi, dintre care şase din judeţul Botoşani. Şi Casa Corpului Didactic se numără printre cei cinci premianţi pe proiecte inovatore în domeniul predării şi învăţării limbilor străine. Prioritatea naţională din acest an a fost incluziunea socială şi încurajarea participării la proiecte lingvistice a persoanelor cu oportunităţi reduse, indiferent de vârsta acestora sau de grupul vulnerabil din care fac parte. De asemenea, au mai fost două priorităţi europene, respectiv învăţarea limbilor străine prin intermediul noilor tehnologii şi clase multilingve„, a declarat Rodica Mighiu, purtătorul de cuvânt al IŞJ.  

Premiile vor fi acordate în cadrul unei festivităţi de premiere de la Bucureşti, pe 24 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *