Cod galben de vânt pentru Botoşani

vant puternicJudeţul Botoşani se află, marţi, până la ora 21.00, sub incidenţa „Codului Galben” de vânt.  Potrivit atenţionării meteorologice transmise de Centrul Meteorologic Regional Moldova, vântul va avea intensificări susţinute, care pot avea şi aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafală 55 . 70 km/h, iar izolat, mai ales în estul Moldovei şi pe litoral, vor depăşi 80 km/h. 

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de vântul puternic.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Botoşănenii sunt sfătuiţi de pompieri să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *