Directorii de şcoli şi inspectorii şcolari vor fi schimbaţi până pe 31 august

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Schimbările la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean se vor face până la sfârşitul acestei săptămâni. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a precizat că o parte din inspectoriivechi vor rămâne, însă vor mai avea loc şi alte înlocuiri în funcţii. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la nivelul şcolilor. Noii directori îşi vor prelua atribuţiile începând cu 1 septembrie.

Pe 31 august se încheie detaşările inspectorilor şi directorilor, rămânând doar 20 de directori, dintre care şase directori adjuncţi şi 14 directori care au concurs. Acestora li se încheie contractul de management în lunile noiembrie-decembrie. În rest, începând cu 1 septembrie vor fi numiţi în anumite şcoli noi directori, în altele îşi vor continua activitatea cei care au fost„, a precizat Mihaela Huncă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a ţinut să facă publică activitatea  noilor inspectori şcolari care s-au alăturat echipei de la IŞJ.

Astfel, Dragoş Cristea-inspector şcolar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat este profesor de limba română la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, doctor în filologie, membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional.

Liliana Chira-inspector şcolar informatică şi învăţământ particular este profesor grad I la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, licenţiat în matematică-informatică şi membru în Comisia naţională de specialitate.

Nadia Guluţă-inspector de chimie-fizică este profesor de chimie, cu rezultate la olimpiadele şcolare, grad didactic I, metodist IŞJ.

Alina Păduraru-inspector pentru arte este profesor grad I, metodist la IŞJ, iniţiator-coordonator pentru trei proiecte Comenius, membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional.

Paula Gavriluţă-inspector pentru învăţământ preprimar este profesor grad I, nouă ani experienţă managerială, membru în Corpul experţilor.

Gabriel Hârtie- inspector pentru sport este profesor grad I la Liceul cu Program Sportiv, master în management şi marketing în sport, membru în Corpul experţilor.

Ionuţ Anisiei-inspector pentru implementarea descenbtralizării instituţionale este profesor grad II, studii postuniversitare de management şi beneficiar al unei burse de studii la „Albert Ludwigs Universitat” din Germania, membru în Corpul experţilor.

Constantin Giosu- inspector pentru limbi moderne ete profesor grad I, formator naţional ARACIP, formator CCD, metodist IŞJ şi membru în Corpul experţilor.

6 thoughts on “Directorii de şcoli şi inspectorii şcolari vor fi schimbaţi până pe 31 august

  1. Cum ala de sport raspunde de directorii din Botosani si are doar gradul II? Dar ce, au disparut profii cu gradul I si nu mai sunt? Toti incompetentii devin inspectori ca au o bursa nu stiu pe unde? Bursa e de o saptamana si arunca cu mingea la poarta. Alegerea asta nu-i buna de loc, nu face cinste ISJ- ului, asta si seful CCD in rest, toata stima!

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      Un mare adevar ai spus aici. La management trebuie un om cu experienta in domeniu, in comunicare nu unul care a spus ca nu poate lucra cu personalul auxiliar la scoala unde fusese numit director in 2009…

  2. deja a-ti inlociut,s-a tinut cont de puterea politica nu de competente,comportament in societate,comunicare…….

  3. Sunt cei propusi de primari, nu? Ce coincidenta atit primarii cit si inspectoratul s-au gindit la aceeasi oameni. De concurs se aude ceva ? In legea educatiei scrie ca directorii de scoli se aleg de catre primari (unii cu 8 clase, cu dosare penale, probleme cu alcooolul etc) sau prin concurs? Cum pot asemenea primari sa propuna directori de scoala?
    In concluzie cred ca USL=PDL=aceeasi mizerie.

  4. Lista de directori propusa de PNL , este sub orice critica( frustrati , prof.cu studii la x si o,incompetenti, fosti securisti, muzicanti, pers.de moralitate indoielnica, etc…, )…cum au fost selectati? CV-urile lor nu se pot sti? Ce merite au persoanele propuse? Ce model vor reprezenta acestia in scolile pe care le vor conduce? La cadrele didactice si copii va ganditi?
    Nu va deosebiti cu nimic de PDL!
    Cine-si asuma responsabilitatea acestor numiri? Ce lege se aplica?
    Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoanele propuse?
    Primari si viceprimari , politicieni care habar nu au de educatie numesc directori? Cons. de adm. a ISJ numeste orbeste tot ceea ce se propune?
    La alegerile urmatoare sigur nu va mai votez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *