65% dintre botoşănenii care au vrut permis auto nu au trecut examenele

Serviciul Permise AutoDoar  35% dintre cursanţii şcolilor de şoferi din Botoşani ajung să primească permisul, numărul candi­da­ţilor care promovează exa­menul de conducere auto con­tinuând să fie scăzut. Potrivit oficialilor Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înma­triculare a Autovehiculelor Botoşani, în primele şase luni ale acestui an au fost 6.656 de candidaţi examinaţi , din care 3857 au fost admişi la proba practică şi 829 la traseu. Reprezentanţii serviciului susţin că în lunile de vară procentul admişilor creşte, dat fiind faptul că printre aspiranţii la carnetul de conducere se numără studenţi şi elevi, cu un grad de pregătire mai ridicat.

Creşteri mari sunt în lunile în care sunt în vacanţă elevii şi studenţii, respectiv în lunile iulie, august, septembrie. La candidaţii cu vârste între 18 şi 22 de ani, procentul de promovabilitate la sală se duce undeva la 90%„, a declarat Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Permise Auto.

Aceleaşi date statistice arată faptul că în judeţil Botoşani sunut 24.855 de şoferiţe şi 65.994 de bărbaţi cu permis auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *